У Чернівцях Януковича вітали з «потьомкінським» розмахом. «Організоване» вітання президенту не сподобалось  (оновлено)

У Чернівцях Януковича вітали з «потьомкінським» розмахом. «Організоване» вітання президенту не сподобалось (оновлено)

08.11.2011, 18:18

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ прибув з робочою поїздкою на Буковину. к передає кореспондент УНІАН, у Чернівецькому аеропорту Президента зустріли голова Чернівецької ОДА Михайло ПАПІЄВ, заступник голови обласної ради Віктор МАНІЛІЧ та секретар Чернівецької міської ради Віталій МИХАЙЛІШИН.

Наразі Віктор Янукович прибув на Чернівецький машинобудівний завод, де ознайомиться з виробничими потужностями підприємства, а також проведе виробничу нараду з урядовцями та представниками керівництва області та промислових підприємств регіону.

В поїздці Президента супроводжують міністр охорони здоров’я Олександр АНІЩЕНКО, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій БОЙКО, міністр екології і природних ресурсів Микола ЗЛОЧЕВСЬКИЙ, міністр фінансів Федір ЯРОШЕНКО та інші.

В одному з цехів підприємства В.ЯНУКОВИЧ зустрівся з працівниками заводу.

Наприкінці поточного року фахівці обговорять питання вдосконалення Податкового кодексу. Про це Президент України Віктор Янукович наголосив у Чернівцях під час відвідання ТОВ «Машзавод».

Глава держави зауважив, що прийнятий Податковий кодекс не є остаточною догмою, яка не може вдосконалюватися в подальшому. «Ми прожили з ним вже рік - подивимося, які були в нього недоліки і що треба виправити. Наприкінці року ми зберемо фахівців, експертів», - сказав Глава держави.

Україна прагне зняти бар'єри на шляху руху своїх товарів на світові ринки. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час спілкування з трудовим колективом ТОВ «Машзавод». «Наша головна мета: зняти будь-які перешкоди на шляху руху наших товарів за кордоном, на світових ринках… Це наша політика», - сказав В.Янукович, зазначивши, що йдеться про ринки країн ЄС, Росії, інших держав світу.

Глава держави акцентував увагу на важливості економізації зовнішньої політики України та дотримання курсу національного прагматизму. «Ми захищаємо свої національні інтереси», - підкреслив Віктор Янукович.

«Ми сучасна країна, конкурентоспроможна, яка може бути надійним партнером», - наголосив Президент.

В сучасних умовах для України важливий ефективний державний менеджмент. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час спілкування з трудовим колективом ТОВ «Машзавод» у Чернівцях.

Віктор Янукович підкреслив особливу актуальність цього питання в умовах світової економічної кризи. На думку Глави держави, близько 5% зростання національного ВВП засвідчує міжнародним партнерам України, що в нашій державі працює ефективна система державного менеджменту.

Під час відвідання ТОВ «Машзавод» Президент ознайомився з його виробничими потужностями та планами розвитку виробництва, а також оглянув зразки готової продукції підприємства.

ДОВІДКА

ТОВ «Машзавод» є одним із найбільших в Україні та СНД виробників сучасного обладнання для переробки, транспортування, зберігання та синтезу нафти, газу та конденсату, устаткування для переробки сільгосппродукції, виноробства, хімічної промисловості тощо. Завод є одним з бюджетоутворюючих підприємств області. За вересень 2011 року середня заробітна плата на підприємстві становила понад 3900 гривень.

Близько сотні людей зібралися у Чернівцях, щоб привітати Віктора Януковича котрий сьогодні, 8 листопада відвідує Буковину. Вздовж вулиці Сагайдачного вишикувались люди з вітальними транспарантами та українськими прапорами.

Всі, як один, запевняють – прийшли вітати з власної ініціативи, прапорці принесли з дому.

Одна з «паломників» розповіла, що всі вони з Кіцманського району.

- Ми з Кіцмані, працівники райдержадміністрації. Приїхали побачити і привітати Президента.

Невдовзі вулицею промчав кортеж із півтора десятка машин. З одного із позашляховиків висунулась рука і помахала натовпу. Натовп у відповідь помахав прапорцями.

Після цього привітальними згорнули стяги і попрямували на сусідню вулицю Анрі Барбюса, де на них чекали п’ять автобусів.

Януковичу не сподобалось, що люди його вітали «організовано»

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ висловив невдоволення, що на вулицях Чернівців люди його вітали «організовано».

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав під час робочої наради на Чернівецькому машинобудівному заводі. Звертаючись до голови Чернівецької ОДА Михайла ПАПІЄВА Президента сказав: «Михайло Миколайович, я ж розумію, що це ви все старались, організовували людей на дорогах. Не потрібно цього робити, це не сприймається». На що губернатор Буковини відповів, що це люди самі вирішили привітати Президента і ніхто їх не примушував цього робити.

Водночас генеральний директора ТОВ «Чернівецький машинобудівний завод» Віктор СІДЛЯР сказав Президентові, що організоване вітання працівників машзаводу на території підприємства - «це вияв поваги до глави держави і доказ того, що підприємство добре живе і добре заробляє, а значить просуваються реформи».

Водночас УДАІ УМВС України в Чернівецькій області звернулося до мешканців області поки Янукович у Чернівцях утриматися від поїздок вулицями міста.

"Шановні учасники дорожнього руху! У зв’язку з робочою поїздкою Президента України Віктора Януковича до Чернівецької області 8-го листопада 2011 року просимо, за можливості, утриматися від поїздок вулицями обласного центру.

Розраховуємо на Ваше розуміння та просимо вибачення за тимчасові незручності!"

Зловивши ДАІшиків на слові, місцеві гострослови вже навіть встигли прокоментувати це  звернення до буковинців. "Так ось, як тепер треба називати Януковича - "тимчасова незручність!", - жартують вони.

Президент Янукович залишив міністрів до кінця тижня на Буковині
Президент України Віктор Янукович до кінця тижня залишив на Буковині міністрів, котрі його супроводжували. Весь цей час вони мають працювати в Чернівецькій області.

Під час наради він запитав першого заступника Міністра АПК Миколу Безуглого та міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка, що вони встигли зробити в області до наради. Обидва сказали, що прибули буквально перед ним.

- Має бути не так, - сказав Віктор Федорович. - Потрібно приїжджати на 2-3 дні раніше, поїздити по регіону, поспілкуватися з людьми. Потім зробити висновки і доповісти. Тому залишайтеся тут, щоб до кінця тижня в Києві нікого не бачив.

Всього на Буковині доведеться залишитись сімом міністрам та заступникам.

За матеріалами president.gov.ua, molbuk.ua, УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, УНІАН



КОМЕНТАРІ (1)

Янукович приїхав на машзавод, напевно заганяти всіх в ПР так як на сході це  робиться і про що пишуть ЗМІ , але буковинці не дурні ................. а радо вітати його міг тільки адмінресурс........... ну зрозуміло кіцманчани........ унгурян постарався

avatar

Баба Параска

08 листопада 2011 16:49