У Чернівцях вимагатимуть повернути 'Кобзар'

У Чернівцях вимагатимуть повернути "Кобзар"

08.03.2014, 15:35

Шановні чернівчани, 9 березня 2014 року об 11.00 біля відділення "Сбербанку Росії" на Центральній площі відбудеться акція з нагоди 200-річчя від народження Тараса Шевченка.

Акція має назву: «ПОВЕРНІТЬ ЧЕРНІВЦЯМ «КОБЗАР»

 Мета акції: відновити діяльність книгарні «Кобзар» за адресою вул. Кобилянської, 2, де з кінця 2013 року працює відділення «Сбербанку Росії».

 Запрошуємо представників ЗМІ та усіх небайдужих у цей нелегкий час прийти і підтримати акцію своєю присутністю. Під час акції виступатимуть письменники Чернівців, читатимуться вірші Т. Шевченка. Разом – сила!

Ініціатор акції: Громадськість міста Чернівці. Контактний телефон: 0507803155.

Акція до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

«ПОВЕРНІТЬ ЧЕРНІВЦЯМ «КОБЗАР».

Громадськість Чернівців вимагає відновити діяльність книгарні «Кобзар» на місці, де з кінця 2013 року працює відділення «Сбербанку Росії», вул. Кобилянської, 2.

Акція відбудеться перед відділенням «Сбербанку Росії» на Центральній площі м. Чернівці

9 березня 2014 року об 11.00.

Запрошуємо представників ЗМІ та усіх небайдужих у цей дуже нелегкий час прийти і підтримати акцію своєю присутністю. Разом – сила!

Упродовж майже 25 років незалежності України Чернівці дуже змінились, одна з цих змін – це комерціалізація усіх сфер життя, в тому числі і духовних. У місті зросла кількість банків, ресторанів, ювелірних салонів та магазинів стокового одягу і зменшилась кількість кінотеатрів, клубів, книжкових магазинів та бібліотек. Жителю міста та туристам, які приїжджають до нас ніде себе подіти. Варіанти культурної програми – 2 кінотеатри з американськими блокбастерами, філармонія, театр, 2 виставкові зали, кілька музеїв і все. Це на місто з чверть мільйонним населенням, яке декларує себе туристичним центром!

Зате лише на Центральній площі Чернівців маємо аж 6 різних банків.

Міста без традицій не буває. Відомі цитати, що «В Чернівцях книгарень було більше ніж кав’ярень» та «Чернівці – це місто, в якому жили люди і книги» не мають нічого спільного з сьогоденням? Однією із традицій міста Чернівці, його легендою, був книжковий магазин – «Кобзар» на Центральній площі Чернівців. Книгарня розмістилась ще наприкінці радянського періоду у партері колишнього готелю «Бель Вю» (1865 р.). У роки «незалежності» «Кобзар» закрили, потім тут продавали одяг, взуття, біжутерію, на будівлі цинічно красувалась вивіска «оренда під книгарню».

Будівля вирізняється дуже вигідною диспозицією на вулицю Головну, Центральну площу, на увесь потік прибуваючих до міста зі сторони залізничного вокзалу. Це третя ключова «картинка», яку отримує візитер, який прибуває до Чернівців. Після залізничного вокзалу, будівлі ратуші, наступне, що він бачить, це … «Сбербанк Росії», який відкрився за адресою, де був раніше «Кобзар».

Ми відзначаємо 200-річчя народження Кобзаря без «Кобзаря».

Інтелігенція міста не бажає в черговий раз формально співати гімн біля пам’ятника Т. Шевченку на Центральній площі в день ювілею Тараса Шевченка.

Ми вимагаємо реальних змін. Нам не потрібно стільки банків! Поверніть Чернівцям книжковий магазин «Кобзар»!

Ініціатор акції: Громадськість міста Чернівці.

1


КОМЕНТАРІ (7)

Интересно сколько москальский банк заплатил Михайлишину за такое лакомое место...

avatar

Макс

05 березня 2014 16:14

Интересно сколько москальский банк заплатил Михайлишину за такое лакомое место...

avatar

Макс

05 березня 2014 16:15

avatar

Иван Адамович

05 березня 2014 16:28

avatar

Ігор Жижиян

05 березня 2014 17:10

Забрати з приватної власності це приміщення, вигнати банки - віддати його молодим літераторам і плекати розвиток української літератури!

avatar

Експропіація в ім'я Шевченка

06 березня 2014 12:57

avatar

Nik Mik

07 березня 2014 21:17

КОБЗАР повинен належати громаді! Це повинен бути книжковий світ!!!

avatar

Революціонер

08 березня 2014 16:16