У Чернівцях виконком дозволив «вуличне радіо» до парламентських виборів

У Чернівцях виконком дозволив «вуличне радіо» до парламентських виборів

27.03.2019, 10:03

У Чернівцях виконавчий комітет міської ради продовжив до кінця 2019 року термін дії дозволів на розміщення десяти аудіоретрансляторів на електроопорах у місті.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідне рішення було ухвалене сьогодні на черговому засіданні виконкому 7 голосами представників комітету, один член виконкому утримався.

Проект документу передбачає продовження підприємцеві Нитці Олегу Богдановичу до 25 грудня 2019 року терміну дії дозволів на встановлення 9-ти аудіоретрансляторів на опорах поблизу зупинок громадського транспорту за наступними адресами: вул. Руська,199, вул. М.Коцюбинського (навпроти Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича), вул. Головна, 27, вул. Головна, 100, вул. Головна, 203, вул. Героїв Майдану (Червоноармійська), 56, вул. Героїв Майдану (Червоноармійська),65, площа Соборна, вул.Заводська,7 та одного аудіоретранслятора на опорі, що належить КП "Міськсвітло" на вул. Калинівській, 13-А.

Згідно з інформацією з відкритих реєстрів, Олег Нитка є керівником ТОВ "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо".

Під час розгляду цього питання юристка Тетяна Шепелько висловилась проти ухвалення цього рішення. Вона пояснила це тим, що у липні 2018 року Верховна Рада України заборонила рекламу на стовпах.

Керівник департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Микола Собко заявив, що він "цілком розуміє застереження Тетяни Шепелько", проте, за його словами, прикріплений до електроопори ретранслятор не може вважатися рекламною конструкцією. 

"Підпадати він може тільки в тому випадку, якщо з цього ретранслятора буде вестися комерційна реклама. Можливо підприємець проявить добру волю для того, щоби, як мінімум, ті доповнення, які ми ввели, а крім того, там може транслюватися український контент, може транслюватися контент національних меншин, за виключенням країни-агресора. Можна прописати "без комерційної реклами", - сказав М. Собко.

Чиновник додав, що департамент запропонував проект рішення у редакції "продовжити договір" для того, щоби не дати підстав підприємцю звернутися до суду, оскільки ретранслятор на опорі не визначається як рекламна конструкція. 

Також Собко повідомив, що після ухваленого рішення земельний департамент запропонує підприємцеві Олегу Нитці підписати договір з прописаними вимогами щодо відмови від комерційної реклами.

"Якщо такий договір він не зможе підписати, тоді він відмовиться", - додав посадовець.

Джерело: molbuk.ua

1