У Чернівцях вшанували пам'ять знищеного німцями 1944 року в концтаборі Заксенгаузен голови ПУН ОУН Олега Ольжича

У Чернівцях вшанували пам'ять знищеного німцями 1944 року в концтаборі Заксенгаузен голови ПУН ОУН Олега Ольжича

08.07.2017, 13:39

6 липня в Українському Народному Домі в Чернівцях голова обласної організації ОУН Ілля Стринадко презентував свою книгу «Вижницька православна громада».

В рамках презентації духовенство Чернівецько-Буковинської Митрополії УПЦ Київського Патріархату, представники облдержадміністрації, обласної та міської рад депутатів, члени ОУН, Просвіти, Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях», Союзу українок, Об’єднання українок «Яворина», Всеукраїнського об’єднання «Свобода», історики, філологи, краєзнавці, архівісти, митці, журналісти вшанували пам’ять знищеного німцями 1944 року в концтаборі Заксенгаузен голови ПУН ОУН, вченого та поета Олега Ольжича, якого з Буковиною безпосередньо пов’язали дослідження Шипинців і прибуття з Буковинським куренем у Київ.

Працівники Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка розмістили в народному домі відповідну виставку книг і фотографій.

Про життєвий і творчий шлях присутнім розповіла голова Чернівецького відділу Союзу українок доцент кафедри української літератури філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лариса Бережан-Маркуляк.

Після презентації біля барельєфа Олега Ольжича на вулиці його імені Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило відправив молебень.

Василь Козьмик

Фото Олександра Столяра

1