У Чернівцях вручили премії імені Йозефа Главки

У Чернівцях вручили премії імені Йозефа Главки

02.07.2016, 13:19

1 липня 2016 року у виставковій залі Центру культури «Вернісаж» відбулися урочистості з нагоди Дня архітектури.

Головний архітектор міста Наталія Хілько вручила премію імені Йозефа Главки, засновану міською радою ще у 1996 році. Щороку її отримували відомі архітектори, будівельники та журналісти, які висвітлювали питання архітектури та будівництва в засобах масової інформації. З 2000 до 2014 року премія не вручалась. Цьогоріч її отримали нові номінанти.

Як повідомляють у Відділі інформації та зв'язків з громадськістю Чернівецької міської ради, у номінації «Містобудування» відзначено творчий колектив архітектурної студії «Плюс Arch» за розробку детального плану території багатоквартирної житлової забудови, обмеженої вулицями Героїв Майдану, Рівненською, Сторожииецькою та проспектом Незалежності.

У номінації «Проектування будівель і споруд» переміг творчий колектив BOYKO architect group за проект реконструкції кінотеатру ім. Івана Миколайчука під кіномистецький центр.

У номінації «Діяльність в сфері охорони історико-архітектурного середовища» відзначено Ларису Вандюк за активну діяльність та професіоналізм проектування в історичному середовищі.

У номінації «Будівництво» відзначено ТзОВ «Сузір’я ЛТД» за будівництво житлового будинку на вулиці Немирівській, 1-А.

У номінації «Популяризація архітектури» – газету «Версії» за послідовне висвітлення теми «Архітектурна спадщина Чернівців та її збереження».

1