У Чернівцях сьогодні вперше відбудеться Фестиваль рівності

У Чернівцях сьогодні вперше відбудеться Фестиваль рівності

19.05.2018, 10:47

У Чернівцях 19 травня вперше пройде Фестиваль рівності.

Про це у соцмережі повідомляють організатори заходу

"Чернівці славляться своєю безконфліктністю та толерантністю, міжетнічною та міжрелігійною єдністю і терпимістю. Саме в цьому місті під одним небом без сутичок та колізій існували представники різних етнічних груп та народів, що здавна його населяли: українці, румуни, євреї, німці, вірмени, поляки, росіяни.

Проте, з часом постають нові виклики, і разом з ними формується новий тест на толерантність: права людини та гендерна рівність - з одного боку, сексизм, расизм, гомофобія - з іншого. Чи похитнуть ці явища вже сталу історичну модель неупередженості та доброзичливості Буковини у контексті світових змін та процесів?

Фестиваль рівності є публічною платформою для усіх людей, незалежно від їхньої національної, гендерної ідентичності чи орієнтації, спосіб наблизитися до відкритішого світу, в якому немає місця упередженням, побудувати діалог за допомогою мистецтва та неформальної освіти.

Метою фестивалю є просування ідей толерантності та рівності, а також боротьба з дискримінацією уразливих до проявів нетерпимості та насильства груп.

Програма включатиме документальне кіно та лекції. Ми будемо говорити про те, як можна висловлювати свою позицію мовою мистецтва, про центрально- та східноєвропейський політичний та соціальний контекст, у якому перебуває Україна та практики іншування, про жіночу тілесність та сексуальність, а також про те чи дійсно слова гендер та фемінізм є страшними", - йдеться у повідомленні.

Повна програма фестивалю за цим посиланням.

Вхід на всі заходи вільний.

Джерело: https://molbuk.ua/

1