У Чернівцях воюють за ринок «Верхній» на Зеленій

У Чернівцях воюють за ринок «Верхній» на Зеленій

17.05.2014, 18:40

Вулиця — Зелена, ринок — зелений, а справи на ньому?

Сьогодні зранку виглянуло сонечко, підсушило асфальт та ті місця де колись цей асфальт був. На ринку «Верхній» обласного центру ніхто не дрімав. Хто продавав, хто купував, керівники — керували, контролери — контролювали.

Аж ось біля 12 години в приміщення адміністрації ринку зайшло декілька людей. Зовні вони нічим не відрізнялись від відвідувачів ринку, але мали декілька питань до керівництва. Керівник, який назвався Сергієм Васильовичем, люб’язно запропонував гостям розміститися хто де може. Й розпочалась розмова. Гості, а це представники декількох громадських організацій, надали копію одного офіційного документу згідно якого ринок незаконно використовує значну земельну ділянку. Натомість адміністрація надала інші копії, де було написано, що землю використовують законно. Розпочались дебати і представник ринку кудись зателефонував.

Хто каже, що наша міліція погано працює? Вона працює на оцінку “відмінно”. Цікаво чи завжди. Не ройшло ще й десяти хвилин, як в кабінет увійшли три міліціонери: майор та два лейтенанти. У формі та бронижилетах, із папками та з УАЗиком. УАЗик, щоправда, в кабінет не входив, а стояв біля в’їзду на ринок. Як вияснилось, їх викликали на рейдерське захоплення ринку. Побачивши “рейдерів”, один із них інвалід із ціпком, інший на двох милицях, жінка та й інші не були схожими на “тітушок”, стражі порядку заспокоїлись і також взяли участь у розмові.

Розмова стосувалась мізерних надходжень до місцевого та державного бюджетів від діяльності ринку; незаконне, за словами громадських діячів, використання землі; “ліві” збори із підприємців і т.п. Як вияснилось, на ринку відсутні договори між торгівцями та ринком, надані реєстраційні документи стосувались і агропостачання і нафтоторгівлі. Правда ми не побачили “нафти”. Натомість всі “мілкі” торгівці не мали документів, що підтверджували сплату ринкового збору, приватні підприємці, з якими відбулась розмова, також не мали жодних документів про їх право торгувати.

Представник ринку заявив, що всі документи в порядку та знаходяться в головному офісі та запропонував “старшому” діячів поїхати та подивитись на них. Громадські діячі не погодились із цією пропозицією та запропонували привести їх в офіс ринку, що є логічним.

В цей час на ринку працює самостворена комісія із представників громадських організацій та правоохоронців та виясняє інші аспекти діяльності цього суб’єкту підприємницької діяльності.

Більш детальні матеріали трохи пізніше.

 Іван Білик - прес-секретар ініціативної групи

1


КОМЕНТАРІ (16)

Этот рынок бывших регионалов, капнёте и поймёте.

avatar

Человек

17 травня 2014 17:05

ніфігась собі дільце

без документів,без договорів, без дозволів,без сплати податків РОКИ!!!! під носом ментів!!!!!!!!!!!!! мож вони ще кришу тим махінаторам робили і тому сліпі були

 

avatar

Федя

17 травня 2014 17:07

Ето всё продановские тёмные гнилые схемы,для того чтоб перетянуть предпринимателей  высше с левой стороны в бетонное здание которое по сути аварийное, они даже у входа выложили плитку,средства потратили,а отдачи нет.нечего удивительного от этих вредителей и казнокрадов ждать добра себе во вред.

avatar

Человек

17 травня 2014 21:34

avatar

Алина Субаш

17 травня 2014 21:36

avatar

Валера Бажан

17 травня 2014 21:55

avatar

Александра Чебан

17 травня 2014 22:08

avatar

Лида Шенова

17 травня 2014 22:10

щодо мене, то вже майже два роки торгую на цьому ринку і жодного разу з мене не вимагали "ліві" збори

і якось дивно, звідки у громадської організації (в яку входять так звані інваліди :)))))  ) відомості та офіційні документи про земельні ділянки та платежі до бюджетів????????!!!!!!!!!!

avatar

Підприємець Віталій

17 травня 2014 22:54

Я взагалі в шоці від цієї статті, прочитайте її (особливо початок)

Це ж твір-роздум учня п'ятого класу - Як я провів ці вихідні =)

100% на замовлення стаття

avatar

Галина Миронюк

17 травня 2014 23:15

Я взагалі в шоці від цієї статті, прочитайте її (особливо початок)

Це ж твір-роздум учня п'ятого класу - Як я провів ці вихідні =)

100% на замовлення стаття

avatar

Галина Миронюк

17 травня 2014 23:18

avatar

Ірина Мерега

17 травня 2014 23:47

avatar

Ірина Мерега

18 травня 2014 00:47

РУКИ ГЕТЬ ВІД РИНКУ!!!ДАЙТЕ НАМ ПІДПРИЄМЦЯМ НОРМАЛЬНО ПРАЦЮВАТИ!!!

 
avatar

АРТУР

18 травня 2014 01:02

Працюю на ринку багато років.Є договір та всі дозвільні документи.А хто пише та говорить ,що тут працюють без них-брехня.

avatar

Arsen

18 травня 2014 13:50

Все вопрсы к старой власти.

avatar

Артуру

18 травня 2014 17:12

Кому цікаво , прочитайте коментарі під аналогічною статтею в БукІнфо! Підпримую автора, який назвав автора статті "трішки хворим аба неадекватним". Конкретний коментар залишила в на БукІнфо

avatar

Юля

19 травня 2014 22:40