У Чернівцях «Волонтери за Батьківщину» долучилися до благодійного книжкового ярмарку

У Чернівцях «Волонтери за Батьківщину» долучилися до благодійного книжкового ярмарку

05.06.2018, 11:59

Чернівецькій «Волонтери за Батьківщину» долучилися до благодійного ярмарку, на якому збирали кошти на лікування бійця АТО Миколи Сковородіна. Як повідомляє прес-служба обласної організації ВО «Батьківщина», виручені понад 13 тис. грн одразу передали чоловікові, який бореться з онкозахворюванням.

На ініціативу ГО «Родина Кольпінга» в м. Чернівці відгукнулися багато громадських організацій, які принесли для благодійного продажу книжки, а також – вироби народних умільців. «Волонтери за Батьківщину» разом з колегами з Польського народного дому, Університету третього віку, обласного відділення Союзу українок, ГО «Митці Буковини» та ін. ярмаркували, влаштували майстер-класи, співали пісні, спілкувалися з перехожими, розповідали про свою ініціативу. Люди жертвували гроші у дві скриньки.

«Після завершення акції підрахували зібрані кошти, – каже волонтерка Лідія Гаїна. – В одній скриньці виявилося 4 тис. 126 грн, в іншу назбирали 4 тис. 280 грн. Окрім того, за кілька днів до самої події, коли ми вже її анонсували, благодійник із с. Кам?янка на Глибоччині, Георгій Іванович Унгурян, переказав для бійця Миколи Сковородіна 5 тис. грн. Чужа людина, з якою ніхто з нас досі не був знайомий! Низький уклін кожному, хто долучився до цієї доброї справи».

Микола Сковородін з родиною був присутній на акції, зібрані кошти одразу передали йому.

1