У Чернівцях влаштують пізнавально-дослідницьку фотосесію «Життєві ролі Ольги Кобилянської»

У Чернівцях влаштують пізнавально-дослідницьку фотосесію «Життєві ролі Ольги Кобилянської»

01.10.2019, 09:15

Пізнавально-дослідницька фотосесія «Життєві ролі Ольги Кобилянської»

Можемо знайти в музеї свою, важливу тільки для нас історію, людину з минувшини чи сучасності, яка надихає, враження, яке залишиться на ціле життя.

Що можна запропонувати натомість як альтернативу на музейному стенді? За звичайним столом? Фантазія виявилася безмежною. Простір Чернівецького літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської створює певну єдність закладу та відвідувача-учня. Разом у співпраці  музею та Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки організовано у новому форматі івент.

Навчити учнів  працювати з експонатами, оповідати про них, використовуючи описи до вітрин, приємне й пізнавальне спілкування. Працювати в команді, кожна з яких отримує завдання, та залишити на згадку неймовірне фото із меморіальними  речами Ольги Кобилянської – це основна мета пізнавально-дослідницької фотосесії «Життєві ролі Ольги Кобилянської».

У результаті така музейна діяльність залишає в учнів, по-перше, яскраве враження про факти із особистого життя письменниці, які їм розповідали, що сприяє розвитку пам'яті; по-друге, розвиває навички критичного мислення та вміння висловлюватись – саме вони формуються в діалозі. Спілкування з екскурсоводом спрямовано на розвиток мовної компетентності учнів професійних (професійно-технічних) закладів освіти. По-третє, викликає повагу та інтерес до старовини – де розвивається відчуття історії міста, регіону, країни. А ще дає відчуття приємного і пізнавального спілкування, що робить учня поціновувачем музею й формує нові позитивні враження про діяльність і важливість цих закладів культури.

Здається, дедалі швидший темп життя парадоксальним чином загострив відчуття того, що музейні експонати, які колись прийнято було берегти для уявних «майбутніх поколінь», потрібні також нам – тут і зараз, для сьогоднішніх уроків життя, вражень, висновків...

Нам як учителям, музейним працівникам важливо передати учням максимум інформації про певний матеріал, засіяти зернятко інтересу, розбурхати уяву й бажання занурюватися в цей матеріал далі, шукати власні відповіді 

Буковинські музеї вміють подарувати справжню й сильну емоцію, треба тільки захотіти її пережити. І найкраще це робити – разом з нам.

Отож 2 жовтня 2019 о 14:00 Чернівецький літературно-меморіальний музей О.Кобилянської з нагоди 75-річчя закладу запрошує учнів професійних (професійно-технічних) закладів освіти через ознайомлення з експонатами музею – меморіальними речами видатної письменниці – осягнути її побут, смаки й уподобання, а відтак наблизити до себе творчість й особистість О.Кобилянської.

Що? Пізнавально-дослідницька фотосесія «Життєві ролі Ольги Кобилянської».

Коли? 2 жовтня (середа) 2019, 14:00-15:30.

Де? м.Чернівці, Чернівецький літературно-меморіальний музей О. Кобилянської (вул. С.Окуневської, 5).

План заходу:

1. Мінірозповідь «Якби речі уміли говорити…»

2. Фотосесія з меморіальним речами О.Кобилянської (світлини дарують  учні Чернівецького професійного училища радіоелектроніки, спеціальності «Фотографи»).

 

Участь у заході за попередньою реєстрацією: D:\Мої матеріали\ВПУ №3\ПТУ №15\20192020\Фотосесія Кбилянська\qr-code.gif

 

За інформацією можна звертатися до

Юлії Філіп (тел. 0507740693) та Юлії Микосянчик (тел. 0508149031).

1