У Чернівцях вкрали пам'ятник Юрію Адруховичу, руку з цилідром і жіночий парасоль

У Чернівцях вкрали пам'ятник Юрію Адруховичу, руку з цилідром і жіночий парасоль

06.10.2014, 19:49

У Чернівцях вкрали пам'ятник Ю.Адруховичу, руку з цилідром і жіночий парасоль з відомої інсталяції "Guten Tag Ridne Misto" чернівецького художника Анатоля Федірка. 

- В останній день цьогорічного святкування Дня міста - швидше за все уночі - невідомі зловмисники ліквідували символи чернівецької буржуазності. Про це BukNews повідомив художник Анатоль Федірко.  - Вкрали бюст буржуазного письменника Юрія Андруховича. Він понад сім років простояв на фасаді культової чернівецької книгарні "Букініст". Так, бувало, що Андруховича розбивали, перевертали догори ногами, але ніколи не викрадали. Натомість тепер він зник. Мені також зателефонували з "Віденської кав'ярні" і повідомили, що чернівецька пара на рухомій платформі з колесами, яка стояла поруч, теж постраждала. Чернівецькому панові  відрвали руку з цилідром, а в пані вкрали парасолю. Зважаючи, що інші об'єкти - та ж таки пантофля  Юлії Тимошенко, портрет Арсенія Петровича Яценюка в дитинстві, "метелик" газового барона Фірташа чи "пам'ятник невідомому депутату" з фасаду "Букініста" зловмисники не зачепили - роблю єдиний висновок: Чернівці цілеспрямовано позбавили символів їхньої буржуазності. 

Маестро пообіцяв відновити завдану вандалами шкоду. 

Водночас, як повідомляють у СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, порушень громадського порядку не було. 4-5 жовтня 2014 року у Чернівцях під час святкування Дня міста задля підтримання належного громадського порядку міліція несла службу в посиленому режимі. Правоохоронці чергували у місцях масових святкувань та забезпечували безпеку громадян та гостей міста.

1