У Чернівцях відзначать ювілей першої в краї жінки-художниці

У Чернівцях відзначать ювілей першої в краї жінки-художниці

05.07.2023, 09:16

З нагоди 155-річчя від дня народження першої в краї жінки художниці, життя і творчість якої тісно пов’язані з полікультурним середовищем Чернівців на зламі ХІХ – ХХ століть, у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться мистецький захід «Олівцем, пензлем і пером…», а також презентація виставки «Мистецька спадщина Августи Кохановської», приурочена до 155-річчя з дня народження мисткині.

Творчість Августи Кохановської є цікавою для дослідження та вивчення не тільки мистецтвознавцям та науковцям, але всім тим, хто хоче пізнати минуле, доторкнутися до витоків самобутності та неповторності буковинців. Це яскраво розкривається в роботах талановитої малярки, яка шукала і знаходила натхнення у природі краю, в побуті та творчості народу, виокремила золоте зерно духовної культури та вміло донесла до нас у своїй спадщині.

Давайте ж разом поринемо у творчий світ Августи Кохановської, щоб краще зрозуміти її як людину, як творчу особистість, а зрештою ту епоху, той світ, що оточував її, то пестив, то випробовував на стійкість…

1