У Чернівцях відремонтовано багато доріг, тротуарів міжбудинкових проїздів (оновлено)

У Чернівцях відремонтовано багато доріг, тротуарів міжбудинкових проїздів (оновлено)

30.12.2014, 19:38

Поточний ремонт асфальтеботонного покриття станом на 1 грудня у Чернівцях проведено на 67 вулицях площею понад 18 тис. кв.м. Відремонтовано також 1,6 тис. кв.м доріг з бруківки. За рік було підсипано гравієм 23 тис. кв.м гравійних доріг та виправлено профіль дорожнього покриття автогрейдером на площі 54,6 тис. кв.м. Спецавтомобілем прочищено 45 км труб зливових мереж. Завершено роботи з капітального ремонту зливової мережі на вул.Руській,77. Про це повідомив директор департаменту ЖКГ міської ради Сергій Погорений. Станом на 1 грудня капітально відремонтовано понад 19,2 тис. кв. м дорожнього покриття, в т.ч. міжбудинкових проїздів – 2,5 тис. кв. м, встановлено понад 3,5 км нових бордюрів. Зокрема, міжбудинкові проїзди відремонтовано на вул. Хотинській,49 Б, Українській,47-49, пр.Незалежності,88А-88В, Комарова,19-21, Героїв Майдану,77В -97, Південно-Кільцевій,6. Тротуари відремонтовано на ділянках вулиць Садової, Комарова ( рід ринку «Буковинський» до будинку №16), П.Ткачука, Героїв Майдану (тролейбусна зупинка), Комарова, Полєтаєва, Стефюка, Поповича, Хотинських комсомольців. В стадії капітального ремонту залишається вул. Б.Хмельницького, завершується капітальні ремонтні роботи на вул.Боярка, влаштовано нижній шар асфальтобетонного покриття на проїжджій частині провул.Ентузіастів. Повідомляє сайт міської ради. 

Про це під час прямого ефіру  програми «Суть речей» на радіо Станція 103.2 ФМ також повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

- Щодо доріг і про вулицю Богдана Хмельницького. Насправді дуже багато зроблено доріг, відремонтовано, - сказав Олексій Каспрук. - Ми мало робили капітальних ремонтів, бо ситуація була така, що у першому півріччі фінансування майже не було. Сьогодні роботи проводяться, багато зробили міжбудинкових проїздів, тротуарів, але безперечно не достатньо, тому що є проблеми з реальними живими грошима, які ми не можемо отримати: теоретично у нас гроші є, а практично нам казначейство їх просто не пропускає. Але я думаю, що ми будемо змінювати ситуацію. Що стосується вулиці Богдана Хмельницького – це дуже болюча для мене тема, тому що як її робили – це окрема тема розмови, але на сьогоднішній день ми оголосили тендер, тендер виграло підприємство, яке зобов’язано розпочати роботи. На жаль, роботи ще не починаються, з 1 грудня підприємство вже мало виконувати роботи.

 ВЕДУЧА: чому так?

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: просить гроші, але у нас договором не передбачувана обов’язкова сплата авансу і сьогодні є питання до того підприємства і є побоювання, що отримавши аванс, роботи все рівно не будуть робитись. Тому у мене була зустріч з представником цього підприємства.

 ВЕДУЧА: це підприємство з Чернівців?

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: так, вони зареєстровані у Чернівцях, але тут у них фактично нічого немає. Тому чітко поставили –актуємо, якщо не будуть виконуватись роботи, то будемо розривати договір.

 ВЕДУЧА: а скільки на це є часу?

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: вони пообіцяли, що за 4-5 місяців зроблять дорогу. У мене є сумніви, але ми вимушені були визнати їх переможцем, тому що законних підстав відмовити у нас не було. 

ВЕДУЧА: пані Анжела питає: скажіть, будь ласка, чи закладені гроші в бюджет на асфальтування міжбудинкових територій? Мова йде про двір, який розташований на вул. Героїв Майдану, 172 та 174. У цьому дворику проживають дуже багато літніх людей та сімей з малими дітками, яким важко долати перешкоди з ям. Мешканці цих будинків влітку намагалися самотужки латати ці ями, але гроші власні витратили, а результату мало. Дуже просимо, допоможіть нам в цій проблемі.

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: саме на цьому ми зосередились і зосередимось весною, як тільки дозволять погодні умови – це ті ями, які не дозволяють проїхати через двори. Ми багато зробили в цьому році – це на вулиці Полєтаєва, Алма-Атинська, Бульвар, Гравітон, робили такі роботи і будемо нарощувати ці об’єми, тому що, на жаль, така ситуація і ми її бачимо, і з фахівцями порадились – ми можемо капітально відремонтувати один проїзд, а всі решта? Ями будуть тільки збільшуватись, тому треба підтримувати те, що є, тобто робити підтримуючі ремонти.

ВЕДУЧА: Людмила Матвієнко: вітаю зі Святом! Чи заплановані роботи по дорожній розмітці на Проспекті Незалежності, де кожного дня складається багато аварійних ситуацій? Чи є законними в місті парковки без паркоматів? Дякую.

 ОЛЕКСІЙ КАСПРУК: вони законні, оскільки один паркомат коштує 50-60 тисяч гривень, а зараз з курсом долара ще більше. І з парковками, в тому числі, треба наводити лад. Я дав доручення, ми будемо зустрічатись з перевізниками, з тролейбусниками, з керівниками служб таксі, тому що на багатьох зупинках твориться безлад, треба визначати місця, де буде зручно пасажирам у таксі сісти, і тролейбусу під’їхати, щоб йому не заважали, в тому числі і по парковкам. Я дав доручення вивчити ситуацію, можливо з часом у законний спосіб будемо повертати парковки у комунальну власність. Але знову ж таки – зараз готуються зміни до податкового кодексу і може бути відмінений паркувальний збір. Дуже багато речей на сьогоднішній день просто підвисло у повітрі, тому що грядуть великі зміни у законодавстві – от чекаємо. А щодо розмітки, я дам відповідне доручення і як тільки дозволить погода – її там нанесуть. Робили Проспект і може просто то роботи, які не дуже кидаються в очі, але вони робляться і мені приємно, що місто підтримується в належному стані. В цьому році я дав доручення перекладати бруківку хоча б на самих проблемних місцях, бо, наприклад, по деяким перехрестям на Головній вже неможливо було проїхати. Зробили на Проспекті посередині металевий заборчик – він був ржавий, кривий, його пофарбували, виправили – працюємо. Насправді комунальники працюють, не дивлячись на те, що дуже важкі умови, скрута, але тут треба бути терпеливими, підтримувати один одного, розуміти, що у людей немає коштів оплачувати ті самі комунальні послуги, а з іншого боку не оплачуючи комунальні послуги, можна привести до того, що вони не будуть надаватись. Тому треба пережити цей час.

ДОВІДКОВО:

В міській раді готові розірвати угоду із підрядником, який мав би відремонтувати дорогу на вулиці Богдана Хмельницького, повідомив міський голова.

Причина – роботи, які мали розпочатись ще 1 грудня, так і не зрушили з місця, повідомляє "Місцевий час Чернівці".

Мешканцям відтак, знову доведеться запасатись неабияким терпінням, міська рада знову проводитиме тендер та визначатиме, хто наступний ремонтуватиме цю вулицю.

ДО РЕЧІ:

 Інформаційний партнер програми «Суть речей» на радіо Станція 103.2 ФМ www.buknews.com.ua

1