У Чернівцях відкриють виставку вітражів

У Чернівцях відкриють виставку вітражів

27.05.2013, 15:47

       27 травня 2013 року у Чернівецькому обласному художньому музеї о 14.00  відбудеться прес-конференція і о 15.00 відкриття виставки вітражів та ескізів робіт Адама Сталони-Добжанського «Сотворіння світла».

      Адам Сталони-Добжанський (1904 - 1985)– польський художник, графік, реставратор пам’яток мистецтва, професор Краківської академії мистецтв. Його твори – це композиції на сакральну тему, створені для понад 50 католицьких костелів, православних церков та храму євангелістів. Серед них – поліхромії, мозаїки та, передусім понад 220 вітражів, на яких представлено повну іконографію християнського мистецтва. Своїми мистецькими і богословськими знаннями Адам Сталони-Добжанський служив як мистецтву, так і церкві. Він був членом Митрополичої ради православного Митрополита Варшавського і всієї Польщі Архієпископа Василя та членом Мистецької ради Краківського Митрополита кардинала Кароля Войтили.

Організатор виставки – онук митця, архітектор і поет Ян Добжанський.

Виставка триватиме до 17липня 2013 року.

Раніше унікальні вітражі (великоформатні фотографії) А. Сталони-Добжанського експонувалися у Національному заповіднику «Софія Київська», Одесі, Львові, Бердичеві, Камянці-Подільському.

Більш повну інформацію про художника та його творчість можна отримати на веб-сайті: http://www.stalony-dobrzanski.info

 

Чернівецький обласний художній музей                

м. Чернівці ,пл. Центральна, 10, 

Музей працює щоденно, крім понеділка,

З 9-00 до 17-00, тел.52-41-06

1