У Чернівцях відкриють персональну виставку Людмили Кубай «Життєдайні джерела»

У Чернівцях відкриють персональну виставку Людмили Кубай «Життєдайні джерела»

03.09.2017, 20:40

4 вересня 2017 року о 14.00 у рамках культурно-мистецької акції «Обмінні виставки між областями України» в учбово-методичному центрі культури Буковини (вул. Й. Главки, 1-а) відбудеться відкриття персональної виставки члена Київської організації Національної спілки художників України Людмили Кубай.

Кубай Людмила Василівна народилася у місті Самбір Львівської області. Навчалася у Вижницькому училищі прикладного мистецтва, згодом у Московському та Київському університетах мистецтв.

З 1978 року живе і працює у Києві. Викладач Київської дитячої академії мистецтв, член Київської організації Національної спілки художників України.

Людмила Кубай, сповідуючи філософію екології душі, прагне відчувати повну гармонію зі Всесвітом, безкінечно вивчає глибини як власної сутності, так і світового мистецтва. До улюблених сюжетів мисткині належить тема зміни пір року, які вона відтворює у різних техніках, серед яких батик, витинанка, вишивка. Людмила Василівна активно вивчає народний костюм. Усі її роботи сповнені символіки, казковості, доброти, містять змістовні найдрібніші автентичні деталі: побут, вбрання, звичаї українців.

Людмила Кубай провела 17 персональних виставок, брала участь у 17-ти збірних всеукраїнських виставках. Її роботи зберігаються в музейних і приватних колекціях в Україні та за кордоном.

На цьогорічній виставці у Чернівцях презентуються 22 роботи, виконані олією з циклу картин «Народні ремесла» та гобелени, виконані у техніці вибивки. 

1