У Чернівцях відкрито меморіальну дошку Герою Небесної Сотні Ігорю Дмитріву

У Чернівцях відкрито меморіальну дошку Герою Небесної Сотні Ігорю Дмитріву

22.11.2016, 00:59

Сьогодні, 21 листопада, в День Гідності та Свободи у столиці Буковини відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки Герою Небесної Сотні Ігорю Дмитріву, який загинув під час Революції гідності у лютому 2014 року. Участь в урочистостях взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«На третю річницю початку Революції Гідності у Чернівцях відкрили меморіальну дошку Ігорю Дмитріву – Герою Небесної Сотні, який народився і виріс на сусідній Івано-Франківщині, а вищу освіту у Чернівецькому юридичному інституті Одеської національної юридичної академії.

«Героєм для України може стати кожен!», – направду промовисті слова, які сказав Микола Дмитрів про свого брата Ігоря…

Звертаючись до студентів навчального закладу, які прийшли вшанувати пам’ять свого випускника, сказав, що такі молоді люди як Ігор Дмитрів пожертвували собою заради всіх нас та заради змін на краще. Саме тому їх подвиг повинен бути для кожного українця, а надто для владників, своєрідним нагадуванням того, що ідеї Майдану повинні бути втілені у життя.

Сьогодні бачимо, що окремі можновладці мабуть забули про настанови Майдану, про волевиявлення громади, про обіцянки, які давали людям. Так бути не повинно, адже за цими обіцянками, за посадами, які після Революції Гідності поділили немов спадок, стоять життя Героїв Небесної Сотні та віра людей у краще майбутнє. Тому ми не маємо права обманути цю віру, ми не маємо права втратити державність, за яку заплатили таку дорогу ціну. Ми просто повинні перемогти несправедливість та корупцію і нехай допоможе нам Бог!», – відзначив посадовець, звертаючись до присутніх.

Меморіальну дошку встановлено на фасаді будівлі Чернівецького юридичного інституту Одеської національної юридичної академії, що на вулиці Сковороди, 7 обласного центру.

- Одразу після відкриття пам’ятної дошки Ігорю Дмитріву разом з краянами на центральному Майдані Чернівців вшанував праведний подвиг усіх учасників Революції Гідності – тих, які не пошкодували власного життя за свободу українського народу та демократичне майбутнє Української Держави, тих, які цілодобово захищали барикади і чергували у наметах, надавали допомогу пораненим, які не шкодуючи сил, допомагали хто чим міг новітнім борцям за незалежність.

Про це на своїй сторінці у ФБ написав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

- Символічно, що меморіальну дошку Герою Небесної Сотні з Івано-Франківщини відкрили у столиці Буковини саме сьогодні: ця подія вкотре засвідчила, що українці єдині у своєму прагненні жити в оновленій та вільній країні і готові за це боротися.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Аффтор, ти шо ПОЦ? Яка ж це урочистість? Це скорбота і вшанування пам'яті загиблому Герою!

avatar

Людмила Дудченко

22 листопада 2016 14:02