У Чернівцях відкрили 14 майстерень народних ремесел та декоративного мистецтва, в яких можуть займатися усі охочі

У Чернівцях відкрили 14 майстерень народних ремесел та декоративного мистецтва, в яких можуть займатися усі охочі

06.12.2012, 01:14

5 грудня в учбово-методичному центрі культури Буковини відбулося відкриття майстерні-світлиці народних ремесел та декоративного мистецтва. На захід з`їхалися найкращі майстри з усіх куточків Буковини. Всього було представлено 14 майстерень. Їхня робота розпочнеться після остаточного формування груп. Займатися у них зможуть усі охочі.

Захід розпочався піснею «Буковино моя» у виконанні аматорського фольклорного колективу «Кумоньки». Після чого гостей привітав керівник ідеї створення майстерні-світлиці, Микола Шкрібляк. Також із побажаннями виступила заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації Тетяна Шарагова: «Управління культури завжди підтримувало і буде підтримувати творчих людей. Головне шанувати одне одного, тоді будемо як одна міцна мистецька сім`я». Серед присутніх був гість з Харківщини, голова Асоціації «Духовно-інтелектуальний вибір» Марк Зобов.

Наступним етапом заходу стало відкриття Євдокією Візнюк майстерні-світлиці. Майстриня народного ткацтва почала новий виріб. У світлиці представлено культуру буковинського народного одягу, художні вироби, а також експозиція «Котилася торба з великого горба».

Родзинкою заходу стала промова солістки-вокалістки фольклорного дуету «Писанка», Оксани Савчук: «Це подвиг у нас час створити таку світлицю. Ми сьогодні доторкаємося до вічного. Низький уклін вам». Після офіційної частини відкриття всі бажаючі могли залишитися на майстер-класах з кераміки, різьблення по дереву і ткацтва, а також скуштувати пампушки з узваром.

Світлана Зайцева

 

 

 

1