У Чернівцях відкрилася унікальна фотовиставка про першого президента Чехословацької республiки

У Чернівцях відкрилася унікальна фотовиставка про першого президента Чехословацької республiки

05.03.2019, 10:18

7 березня 1850 р. народився перший президент Чехословацькоï республiки, професор Томаш Масарик. 

В Науковій бібліотеці ЧНУ, у співпраці із Чернівецькою обласною державною адміністрацією та Чернівецьким національним університетом ім. Ю.Федьковича відбулася зустріч із Генеральним Консулом Чеської Республіки у м. Львові Pavel Pešek (Павелом Пешеком) та консулом Румунії у м.Чернівці Edmond Neagoe (Едмондом Неагойє) в честь відкриття науково-політичної виставки: "Так, Масарик" – виставки, присвяченої першому президенту Чехословацької Республіки.

На заході були присутні гості з бібліотеки Сучавського університету "Штефан чел Маре", наші колеги з бібліотеки БДМУ, Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського, відомі краєзнавці та історики міста. Виставка проходила під гаслом: "Об'єднуємось у прагненні миру та демократіі".

Разом iз студентами 2 i 3 курсу (iсториками) пригадали життя цього видатного чеського полiтикa, цiкавого мислителя. Дякую бiблiотецi нашого унiверситету за органiзацiю унiкальноï фотовиставки з нагоди Дня народження TGM, - поділився враженнями від виставки історик Олександр Безаров. 

1