У Чернівцях відбудеться мистецький захід  «Гарас – у Книзі рекордів України»

У Чернівцях відбудеться мистецький захід «Гарас – у Книзі рекордів України»

13.02.2017, 14:42

14 лютого о 15 годині у стінах Чернівецького обласного художнього музею  відбудеться  мистецький захід «Гарас – у Книзі рекордів України».

Наприкінці 2016 року колективний проект цьогорічної виставки «Вишиваний дивотвір» - «Обрус Гараса» зареєстровано в Книзі рекордів України в категорії «Мистецтво, вперше, розміри» як найбільша вишита на полотні біографія одного митця, колективний твір з найбільшою кількістю узорів одного автора.

Дипломи отримали автор ідеї та координатор проекту Олена Чайка і директор рукодільної мережі «Санта « Одарка Кучерява.

Нагадаємо, що в рамках святкування 115-ї річниці з дня народження самобутнього буковинського художника-орнаменталіста Георгія Гараса, яку відзначали цьогоріч, учасниками традиційних виставок «Вишиваний дивотвір», які організовує рукодільна мережа «Санта», було презентовано унікальний «Обрус Гараса» - колективний твір розміром 1,93 на 1,16 метри, в якому використано орнаменти одного автора розміром 10 на 10 сантиметрів. В проекті взяло участь 35 майстрів.

Окрім цього на заході буде повтороно оголошено тематику проекту «Вишиваний Дивотвір 2017», присвячений 105-річниці від виходу у світ альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» австрійського архітектора Еріха Кольбенгаєра.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

13 лютого 2017 19:23