У Чернівцях вдруге відбувся ягідний фестиваль (ВІДЕО)

У Чернівцях вдруге відбувся ягідний фестиваль (ВІДЕО)

19.07.2016, 23:54

Найягідніший день у році, свято десертів та сімейного затишку. Уже вдруге в Чернівцях відбувся ягідний фестиваль. 

- Міське свято, без зайвого шуму, але в той же час тепле, домашнє, дружнє, для сусідів, для друзів, - зазначила Марина Лібанова, організаторка фестивалю.

Друзів та сусідів зібрали у парку "Жовтневому". Тут облаштували кілька зон - для продажу, для дегустацій, для сімейних чаювань, була також фотозона та сцена, на якій виступали музиканти. А ближче до вечора - і відкритий кінотеатр. 

- Ідея фестивалю - звісно, літнє свято. Свято для тих, хто залишився в місті, щоб вони розуміли, що в суботу є куди піти, це поруч, це чудове місце. Що таке свято - це смачно їсти і розважатися, - зауважила Марина Лібанова, організаторка фестивалю.

Їжі і справді було вдосталь - на будь-який смак та гаманець. Ось тільки обійшлися без традиційних шашликів, натомість на столах і пироги, і дієтичні тістечка, і фруктові напої. 

- Оскільки у нас сьогодні така ягідна тематика - ягідні десерти, ягідні лимонади, все домашнє, свіжоспечене. Дуже смачненьке, - запевнила Оксана, учасниця фестивалю.

- Шоколадний брауні, мафіни, креп сюзетт із морозивом, цедрою апельсина й абрикосом, булочки з малиною та вишнями, - розповіла Інга, учасниця фестивалю.

А ще - тисяча і один вид варення. 

- Полуниця і троянда, вишня, полуниця і банан, полуниця і лимон, полуниця й апельсин, абрикос, просто троянда, смажена вишня, просто вишня, смородина чорна, червона, малина й апельсин, - зазначила Ірина, учасниця фестивалю.

І це не просто смачний десерт, каже пані Ірина, а по-справжньому добре варення. Бо зварене для хорошої справи. 

- Ідея цього варення була в тому, щоб його продавати і прибуток перераховувати онкохворим дітям, - пояснила Ірина, учасниця фестивалю.

- Ми запросили тих, хто вміє це робити. Вони можуть хвалитися рецептами, вони варять варення, щось печуть, щось готують, це прекрасно. Кожен може підійти, спробувати, купити, якщо подобається - запитати рецепт, дуже гарна нагода спілкуватися, - наголосила Марина Лібанова, організаторка фестивалю.

А рецепт і увесь секрет літнього ягідного десерту, як з’ясувалося, дуже простий. 

- Секрет у ягідному настрої, у тому, щоб було все позитивно - і на серці, і навколо. Чудова погода. Дуже раді, що організатори зробили саме тут - дуже гарна атмосфера, - зізналася Оксана, учасниця фестивалю.

До ягідного фестивалю долучилися непрофесійні кондитери. Головне, кажуть, настрій і бажання разом провести час.

- Ми все разом. Дуже раді, що нас об’єднує дружба, і ми всі тут, просто зібрались і вирішили взяти участь, - розповіла Інга, учасниця фестивалю.

Окрім ласощів, продавали й поробки. На столах і традиційні прикраси, і предмети інтер’єру, і натуральне мило. Усе, запевняє майстриня, з ефірних олій, гарно пахне і навіть у воді не тоне.

- Збите мило - це значить, що воно легке, це ніби застигла піна, воно не тоне у воді, дуже легка текстура, дуже цікаво з ним працювати і виглядає ефектно, - зауважила Марина, учасниця фестивалю.

Малечу розважали клоуни та аніматори, на сцені виступали музиканти. Тим часом дітей запрошували на майстер-класи з малювання. 

- Робимо всі можливі майстер-класи. Це мої учні, вони працюють усіма можливими техніками. Пастеллю, акварелями, тушшю, гуашшю, сангіною, сепією, акриловими фарбами, - розповіла Наталія Барановська, керівник художньої студії.

Фестиваль ягід та літнього настрою, обіцяють, відбуватиметься і надалі. Організатори сподіваються, що він стане традиційним святом для тих, хто залишається влітку в місті.  

 
1