У Чернівцях за Терновецького Ванзуряка пікетували, а в Кіцмані - дякували: віче обіцяли до кінця тижня, а зібрали сьогодні

У Чернівцях за Терновецького Ванзуряка пікетували, а в Кіцмані - дякували: віче обіцяли до кінця тижня, а зібрали сьогодні

01.04.2014, 21:08

По усій країні тривають кадрові призначення - голів обласних і райдержадміністрацій, головних лікарів медичних установ, керівників управлінь та відомств районного та місцевих рівнів.

Голову Чернівецької облдержадміністрації обирали на Центральній площі обласного центру, у подібний спосіб планувалося і призначення голів райдержадміністрацій: кандидатуру представляють, громада погоджує. "Народним" шляхом".

Кіцманські підприємці, голови селищних рад та депутати різних рівнів були вкрай здивовані, коли дізналися що сьогодні в центрі Кіцманя обиратимуть голову райадміністрації, кажуть, їх на це віче не запрошували. Тож своє невдоволення вирішили висловити новопризначеному голові облдержадміністрації, зібравшись із самого ранку під стінами будинку з левами.

1 квітня голова облдержадміністрації Роман Ванзуряк зустрівся з сільськими головами, керівниками підприємств, підприємцями Кіцманського району. Представники кіцманської громади запропонували обговорити питання кадрових призначень в районі. Учасники зустрічі зазначили, що певне занепокоєння викликала інформація про те, що на посаду голови районної державної адміністрації претендує Степан Терновецький та наголосили на тому, що громада не сприймає такого призначення.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької облдержадміністрації, було зауважено, що сьогодні у Кіцмані заплановане віче, на якому планується визначити кандидатуру на посаду керівника району, однак мешканці про захід не були проінформовані. Тому виникають підозри, що призначення може бути непрозорим.

Роман Ванзуряк, уважно вислухавши представників громади, зазначив, що як ніхто зацікавлений у тому, щоб кандидатура на посаду була обов’язково погоджена громадськістю та відповідала тим критеріям, які б допомогли ефективно керувати районом у надзвичайно складних економічних та політичних умовах. Відтак присутні погодилися з його пропозицією зібрати віче до кінця тижня для обговорення і визначення кандидатур на цю посаду.

Подейкують, що у Терновецького є політичні опоненти, які не бажають його призначення і всіляко перешкоджають цьому. Серед людей можна почути такі прізвища, як Швед, Ящук та імена кількох сільських голів Кіцманського району. 

І сьогодні у Кіцмані направду відбулося Народе віча, на якому громада обговорювала кандидатів на посаду очільника виконавчої влади району.

Було анонсовано, що на голову висуватиметься п’ять кандидатів. Втім, двоє з них просто не з’явилися. На початку зборів до людей звернувся голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк. Губернатор запевнив, що підпише розпорядження на того, кому громада довірить владу у районі.

Всі кандидати виступили по черзі. Після останнього виступу Степана Терновецького решту кандидатів зняли свою кандидатуру, засвідчивши підтримку голові Народного Руху Буковини.

Після того, як два перших кандидати "неочікувано" зняли свої кандидатури, присутні в залі практично одноголосно підтримали С.Терновецького.

Водночас, як повідомив громадський активіст Сергій Николайчук, висунення кандидатури на голову Кіцманської РДА зацікавило мешканців району набагато менше, ніж кандидатура на головного лікаря ЦРЛ...

За матеріалами ТРК Чернівці та chv.tv

Фото: Сергій Николайчук

1