У Чернівцях урочисто відкриють щорічний Європейський тиждень сталої енергії в Україні

У Чернівцях урочисто відкриють щорічний Європейський тиждень сталої енергії в Україні

03.06.2018, 10:47

Церемонія відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні та підписання Угоди мерів у м. Чернівці – УВАГА! ПРОГРАМУ ОНОВЛЕНО.

У неділю, 3 червня 2018 р., Представництво ЄС в Україні спільно з Чернівецькою міською радою відкриють щорічний Європейський тиждень сталої енергії в Україні, проведуть Церемонію підписання Угоди мерів з 14 українськими містами та дадуть старт 6 демонстраційним проектам з енергоефективності.

Запрошуємо представників ЗМІ

Що? 
Відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні
Де? Місто Чернівці, Україна
Коли? 3 червня, 2018 р.

  • 12:00 – 13:30 візит на завод електрообладнання «Гравітон»
  • 14:00 – 14:30 урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії 2018
  • 14:30 – 15:00 прес-конференція
  • 15:00 – 15:50 церемонія підписання Угоди мерів та старт грантової програми ЄС "Угода мерів - Демонстраційні проекти" (CoM DeP)
  • 15:50 – 21:00 відкриття виставки обладнання та технологій, велозабіг та інше
Учасники:
  • Пітер Вагнер, голова Групи підтримки України Європейської комісії
  • Василь Полуйко, заступник Міністра екології та природних ресурсів України
  • Олексій Каспрук, мер м. Чернівці
  • Йоханнес Баур, керівник напрямку «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні
Мови заходу: англійська та українська, послідовний переклад

Попередня реєстрація ЗМІ відкрита до 18:00, 1 червня 2018 року, за посиланнямПісля цього буде надіслана детальна програма заходу.

Організатори за потреби компенсують витрати на транспорт, проживання та харчування для ЗМІ з усіх регіонів України на період події.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся до менеджера з питань комунікації Наталії Шумейко, +38 068 114 38 20, e-mail: natalja.shumeiko(СОБАКА)gmail.com.

Довідкова інформаціяУкраїна вже 8 рік поспіль долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії, що цьогоріч триватиме з 3 по 9 червня. Це масштабна подія в Україні, що сприяє поширенню найкращих практик та об’єднує зусилля задля досягнення цілей ЄС з подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.

Угода мерів щодо клімату та енергії – це європейська ініціатива, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов'язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. 183 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2020 року кількість викидів СОбільш ніж на 20%, що відповідає вимогам до України в рамках Паризької угоди.

Угода мерів – Демонстраційні проекти – програма ЄС з підтримки проектів у сфері енергоефективності, які реалізуються у відібраних містах згідно з їхніми планами дій. З 2015 року програма підтримує в Україні 11 демонстраційних проектів та ще 6 з 2018 року з модернізації тепло- та водопостачання, громадського транспорту, комунальних закладів та інші заходи.
1