У Чернівцях учасники АТО пікетують 'будинок з левами': вимагають відставки голови комісії облради (ФОТО)

У Чернівцях учасники АТО пікетують "будинок з левами": вимагають відставки голови комісії облради (ФОТО)

25.12.2015, 14:18

Учасники АТО під приміщенням Чернівецької обласної ради вимагають відставки з посади голови комісії у справах учасників АТО депутата від партії "Наш край" Аурела Рошки.

Про це з місця події передає кореспондент molbuk.ua

АТОвці зазначають, що вони вимагають зняття з керівних посад екс-регіоналів. 

"Вони потрапили на керівні посади, в тому числі в комісію у справах медицини, а також в комісію щодо АТО. У нас було звернення тиждень тому до голови обласної ради, щоб зібрав позачергову сесію і виніс це питання на порядок денний. Але відповіді не було. Тому ми все це перенесли на сьогодні. І нині ми будемо піднімати це питання доволі жорстко", - заявив журналістам учасник пікету Євген Марусик.
У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

 У Чернівцях учасники АТО пікетують

"Я думаю, що представники влади в облраді включать трохи мозок, будуть дослуховуватись до людей, які зібралися тут, і буде прийняте адекватне розумне рішення, яке дасть результат", - додав він.

Учасник АТО зазначив, що в облраді відбувся "договорняк", і депутати не мають бажання змінювати керівництво згаданих комісій.

"Кандидатури голів цих комісій приймалися "пакетом". По одному прізвищу вписали, між собою провели "договорнячок". Вони розписали це все і не хочуть міняти. Тому пропонувати будемо будь-які дві-три кандидатури. В першу чергу цікавить доля комісії щодо справ учасників АТО і щодо медицини", - сказав Є. Марусик.

"Десять організацій учасників АТО підписали відповідне звернення. Це було рівно тиждень тому. Аурел Рошка - дитячий нейрохірург, непогана людина, але на контакт не йшла. Те, що він пішов від "Нашого краю", і те, що його туда поставив Михайло Гайничеру, всі ми добре знаємо. Ми знаємо також, з якої партії Гайничеру. Не порадившись з громадою, вони поставили цю людину, яка до АТО не має жодного відношення", - додав учасник АТО.

Учасники пікету заявили, що вимагатимуть переглянути керівництво згаданих комісій у сесійній залі, де нині триває сесія облради.

Заступник голови облради Мельничук просить не перетворювати пікет у Чернівцях на протистояння

Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук запропонував учасникам АТО, які пікетують під приміщенням "будинку з левами", обговорити питання щодо керівництва комісій облради у кабінеті голови ради Івана Мунтяна.

Про це Мельничук заявив у коментарі журналістам, пише molbuk.ua

"Щодо прийнятих рішень - це питання вивчалося представниками політичних сил. Ми виясняли його з представниками "Батьківщини". Це питання хочемо окремо з представниками АТО додатково обговорити, і на сесії його позиціонувати, якщо буде наполягання учасників АТО. Я зараз вийшов до учасників АТО, які зібралися біля стін обласної ради, запрошую представників громадських організацій, щоб вони підійшли до кабінету голови обласної ради. Щоб ми це питання ще раз обговорили, де є які гострі кути", - сказав заступник голови облради.

На запитання, чи можуть депутати поміняти голову комісії з питань АТО, Мельничук відповів:

"Депутати обласної ради для потреби вирішення проблем в області можуть зробити все, що необхідно для області. Це питання будемо ставити для обговорення в кабінеті голови, для того, щоб було порозуміння з представниками АТО і керівництвом облради".

Водночас заступник голови облради повідомив, що він робитиме у випадку, якщо депутати облради не проголосують за зміну голови комісії з питань учасників АТО.

"Якщо вони приймуть інше рішення, ми будемо сідати з учасниками АТО і обговорювати наші подальші дії. Я як представник "Свободи", винесу офіційну точку зору. Якщо є застереження щодо того, що він є людиною, яка не задовольняє громаду Буковини, це питання буде ставитись", - сказав Мельничук.

Також заступник голови облради звернувся до громадськості та учасників пікету з проханням не перетворювати акцію під стінами ОДА у протистояння.

"Ще раз прошу всіх представників громади, громадських організацій та журналістів - цей процес не перетворювати на протистояння, яке зараз біля обласної ради, на мій погляд, недоречне", - сказав він.

1


КОМЕНТАРІ (9)

клоуни ідіть робити хч щось! а то понадівали магазинну амуніцію та тілько скачете за кісткою олігархів і корупціонерів ГАНЬБА!

avatar

Чернівці, Вадим

25 грудня 2015 13:15

avatar

Adela Korney

25 грудня 2015 15:31

ви за те шо вислужилися вже і земельку і грошенята отримали! може вас на іждівеніє довічне має взяти кожна родина в Україні? погоджуюсь , їдіть працювати , а не в олігархів злодіїв  на пікетах бутафорією підробляти. Не позорте тих хто воював і не повернувся. а також тих хто повернувся і не скаче по олігархічних пікетах! Ви як рекетири все вам мало! ПОЗОР!!!

avatar

до Adela Korney

25 грудня 2015 17:04

не всі кричуть про передок, у кожного він свій! Якраз ті що там не були кричать під адмінбудівлями щоб зад свій всадити в крісло і кістку від олігархів отримати! І ще . Адела навчися УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ  мови країни в якій живеш!  і не потрібно вам тут тільки бабло з посадами гребти НАРОД НЕ КАМІНЬ!

avatar

Вадим для Adela Korney

25 грудня 2015 18:39

avatar

Adela Korney

25 грудня 2015 20:01

avatar

Соня Корней

25 грудня 2015 20:13

avatar

Соня Корней

25 грудня 2015 20:17

хворі ви люди. ваші праві і ліві сектори на гроші олігарха ні кого цікавлят. це думка не моя а багатьох людей, а ви скачіть за посадами і баблом . така ваша доля.

avatar

до мами і доньки

25 грудня 2015 20:51

повернусь і все в лице скажу. не переживайте, а саме холовне не позорте зараз тих пацанів що лягли і тих що тут. За бабло олігархів рейдерство дупи в кріслах влади відповідати доведеться в першу чергу перед Богом. як і за грабунок  тут не виних людей!

avatar

Вадим, корнеям

25 грудня 2015 21:45