У Чернівцях церкви дзвонять на сполох!

У Чернівцях церкви дзвонять на сполох!

18.02.2014, 20:05

Зокрема, тривожний набат лунає з собору Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на вулиці Руській у Чернівцях. Дзвони б'ють на сполох, як під час великої біди. На Центральній площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку зібрався стихійний мітинг, люди моляться за вбитими співгромадянами, які загинули сьогодніу Києві. Активісти через мегафон звертаються до пасажирів автівок і громадського транспорту з закликом не залишатися байдужими щодо кривавих подій у столиці. 

Виступаючі закликають усіх чоловіків негайно їхати до Києва. Це пов’язано з подіями у центрі Києві, де тривають сутички між майданівцями і силовиками. За словами активістів, до Києва з Буковини вже виїхали кілька сотень добровольців.  Запис добровольців триває.

Народна рада закликала усіх небайдужих чоловіків Буковини, які мають силу і наснагу самоорганізовуватися у невеликі групи і негайно вирушати в Київ, щоб протистояти кривавій хунті.

- Сьогодні знову загинули люди, - йдеться у заяві Народної Ради. - Ми не маємо права перетворити їх жертву на марну. Їхні життя покладені на вівтар свободи і нашого з вами майбуття.

На вулицях Києва триває протистояння злочинної хунти і народу. В Україні народилося громадянське суспільство, і чи жити йому – залежить від нас з вами. Якщо нас буде багато – буде Україна. Така, про яку мріяли наші прадіди та на яку заслуговують наші діти.

Майдан мусить вистояти в Києві, тому що він – наша найголовніша барикада, наш захист і наш бастіон. Тому що Київ сьогодні – це Україна.

Хто має сили і здоров’я, хто стоїть на ногах – всі їдьмо до Києва. Народна рада закликає усіх небайдужих чоловіків Буковини, які мають силу і наснагу самоорганізовуватися у невеликі групи і негайно вирушати в Київ. Закривайте офіси, беріть відпустки на роботах та їдьте захищати своє майбутнє. Ми мусимо вистояти".

Водночас організовувати автобуси немає змоги — активістів закликають об’єднуватися і добиратися до столиці власним транспортом.

Колона учасників мітингу вирушила в похід вулицями Чернівців, щоб закликати городян їхати на Київ.

Чернівчан у соцмережах закликають їхати до Києва з огляду на те, що там поновилися масові заворушення. Також мешканців міста скликають на Центральну площу для перегляду прямої трансляції київських подій.

"Розповідайте усім про те, що відбувається у Києві! Почалася зачистка", - пишуть активісти.

Зазначимо, у Львові і Тернополі сьогодні оголосили загальну мобілізацію.

Частково використано матеріали molbuk.ua та vidido.ua

1