Завершують також планові роботи із встановлення теплолічильників у житлових будинках. Аварійні бригади ЖРЕПів виконують заявки мешканців з усунення пошкоджень у внутрішньоквартирному тепловому обладнанні.

З такими високими показниками готовності міське комунальне підприємство «Чернівцітеплокомуненерго» входить в опалювальний сезон вперше за багато років, повідомляють у Чернівецькій міськраді.

— Упродовж кількох діб вдалося забезпечити подачу тепла у 98% житлового фонду міста, хоч технологічні нормативи передбачають більший строк, до 12 днів, — каже директор «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук.

Водночас він зауважує, що оптимальний режим теплопостачання житлофонду та ощадливе використання теплоносіїв можна забезпечити лише після впровадження у Чернівцях проекту модернізації системи централізованого теплопостачання. Серед його заходів — облаштування індивідуальних теплопунктів. Для реалізації проекту Чернівці залучають з різних джерел 16 мільйонів євро. Левова частка — кредитні кошти, ще чотири мільйони — грант за європейською програмою, а 2 мільйони надає міський бюджет.

http://ukurier.gov.ua/