У Чернівцях судитимуть за хабар члена антикорупційної комісії

У Чернівцях судитимуть за хабар члена антикорупційної комісії

20.01.2016, 13:11

Кримінальне провадження відносно громадянина, який пообіцяв буковинці за 1500 євро посприяти у поновленні на навчання у вищому навчальному закладі передано до суду, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове розслідування у кримінальній справі (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі; шахрайство) відносно члена антикорупційної комісії при Чернівецькій міській раді, державного ревізора – інспектора відділу податкового аудиту м. Чернівці ГУ ДФС в Чернівецькій області, якого у жовтні 2015 працівники прокуратури Чернівецької області спільно з співробітниками поліції затримали після одержання 700 євро (в якості частини раніше визначеної суми – 1500 євро)неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний громадяни підбурив буковинку до надання через нього 1500 євро за поновлення на навчання в одному з вищих навчальних закладів Чернівецької області.

Увівши дівчину в оману, обвинувачений запевнив її, що ці кошти він має передати особі, уповноваженій на виконання функцій держави, яка посприяє її поновленню на навчання. Таким чином шахрайським способом заволодів вказаними коштами.

Обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні скеровано до суду.

1