У Чернівцях суддя через суд вимагає у мерії трикімнатну квартиру

У Чернівцях суддя через суд вимагає у мерії трикімнатну квартиру

17.02.2015, 20:25

У Чернівцях суддя Апеляційного суду подав до суду на міськвиконком з вимогою надати йому та його сім’ї трикімнатну квартиру.

Про це йдеться у відповідній позовній заяві та ухвалі про відкриття провадження, які є в розпорядженні журналістів molbuk.ua

У своїй позовній заяві суддя Апеляційного суду Олександр О. заявив, що він від 30 травня 2007 року зарахований до штату апеляційного суду, у зв’язку з чим він та його сім’я переїхали з Кельменців до Чернівців.

Водночас він повідомляє, що з червня 2007 року він перебуває на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов у виконкомі Шевченківської районної в місті ради під номером 208.

Разом з тим, суддя зазначає, що відповідно до законодавства, держава повинна не пізніше, як через шість місяців після обрання судді, забезпечити його житлом.

"Виконавчий комітет Чернівецької міськради з 2007 року по даний час визнавав та не оспорював моє право на отримання житла. Ненадання мені та членам моєї сім’ї житла відповідач пояснював великою кількістю черговиків, які потребують покращання житлових умов. Водночас впродовж цих років виконавчий комітет надавав суддям Апеляційного суду Чернівецької області квартири. Останній раз відповідач надав судді Апеляційного суду Чернівецької області квартиру в грудні 2014 року", - йдеться у позові судді Олександра О.

У Шевченківському районному суді Чернівців відкрито провадження у справі за позовом Олександра О.

За даними molbuk.ua, від 2010 року по цей час у Чернівцях прокуратурі області, військовій прокуратурі, УМВС в області, органам зовнішньої розвідки, СБУ та судам було виділено з відомчого та міського житлового фонду 61 квартиру. Крім того, одне помешкання отримало управління Антимонопольного комітету – квартира дісталась депутату міськради Володимиру Бешлею. Найбільше такого житла виконавчим комітетом міської ради було розподілено у 2012 (18 квартир) та 2013 (25 квартир) роках. 

Так, у 2011 році позачергово було виділено квартиру тодішньому прокурору області Петру Ковалю. Того ж року позачергово отримав житло суддя окружного Адміністративного суду. У 2012 році житлом позачергово забезпечили першого заступника прокурора області. А наприкінці 2012 року позачергово квартиру отримав ще й начальник відділу прокуратури.

Як відомо, у грудні 2014 року міськрада видала ордер на квартиру судді Апеляційного суду Володимиру К, що перебував на квартирному обліку з 2004 року (у списку позачерговиків за №163 та в контрольному списку за місцем роботи за №1). Рішення про виділення квартири саме цьому судді приймалося зборами суддів Апеляційного суду Чернівецької області. 

Нагадаємо, екс-гендиректор Калинівського ринку Руслан Сербінчук звинуватив міського голову Чернівців у тому, що той начебто підкупив суддю квартирою, аби Сербінчука не повертали на посаду. Як повідомляла прес-служба Апеляційного суду, суддя К, який отримав квартиру, працює у судовій палаті у кримінальних справах і не мав жодного стосунку до ухваленого судового рішення у справах екс-посадовців Калинівського ринку, які розглядали судді палати у цивільних справах.

Джерело: molbuk.ua

1