У Чернівцях стороннім особам обмежать доступ до дахів та інженерних комунікацій житлових будинків

У Чернівцях стороннім особам обмежать доступ до дахів та інженерних комунікацій житлових будинків

04.08.2016, 17:44

Міський голова Олексій Каспрук доручив  департаменту ЖКГ, керівникам  КЖРЕПів  і приватних підприємств, які  надають послуг  з обслуговування та утримання житлового фонду, терміново вжити заходи  з обмеження доступу сторонніх осіб на  покрівлі житлових будинків, технічні поверхи, а також до приміщень, де розташовані електрощитові та інші інженерні комунікації. Такі ж заходи рекомендовано вжити керівникам ОССБ, ЖБК та ЖБТ. 

Особливу увагу  вказано звернути на унеможливлення доступу до інженерних мереж та технічних приміщень житлових будинків для неповнолітніх.

«Підприємства, які утримують житлові будинки, є відповідальними за безпеку їх експлуатації і унеможливлення нещасних випадків внаслідок  відкритого доступу до дахів і  інженерних комунікацій.  Прошу керівників цих підприємств пам’ятати про цю відповідальність, цінувати здоров’я і життя чернівчан, особливо дітей,  та  терміново обмежити  доступ сторонніх осіб на технічні поверхи, до інженерних комунікацій», - зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Департамент ЖКГ зобов’язано проінформувати міського голову про  виконання заходів до 15 серпня ц.р.

Довідково. 4 серпня о другій годині ночі на вул. Руській 19-річна чернівчанка з власної необережності впала з даху 9-го поверху в пройом між житловими будинками. Встановлено, що  молоді люди знаходилися вночі на  даху житлового будинку.

Силами УДСНС було проведено заходи для порятунку потерпілої і надання їй необхідної медичної допомоги.

У дівчини відкритий перелом  ноги, стан потерпілої середньої важкості.

1