У Чернівцях співробітники СБУ, прикордонники вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО

У Чернівцях співробітники СБУ, прикордонники вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО

20.02.2016, 20:37

Події, які відбулися два роки тому в Києві під час Революції Гідності, стали переломними і чи не найтрагічнішими за всю історію незалежної України. Сотні тисяч людей повстали проти цинічної системи брехні, корупції та небажання тодішньої влади розбудовувати вільну, правову й цивілізовану державу. На жаль, за свободу довелося заплатити найвищу ціну – життя.

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області під час зібрання згадали поіменно всіх Героїв Небесної сотні і хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять.

«У час важких випробувань ми всі разом довели, що є гідними нащадками борців за свободу України, -  підкреслив у своєму виступі начальник Управління Руслан Сторожук. - Закликаю вас і надалі достойно продовжувати справу Героїв Небесної Сотні, докладаючи усіх зусиль задля ефективного виконання свого почесного обов'язку – захисту безпеки держави».

Також співробітники Управління поклали квіти на могили загиблих на Майдані чернівчан – Олександра Щербанюка та Василя Аксенина, і загиблого на сході України співробітника СБУ Олександра Петрищука. Пізніше взяли участь у поминальному молебні.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

 

Прикордонники Буковини вшанували память Героїв Небесної сотні та загиблих в АТО

У суботу, 20 лютого 2016 року у Чернівцях відбулися поминальні заходи з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні.

Так, об 11.00 керівництво Чернівецького прикордонного загону взяло участь у покладанні квітів до могил Героїв Небесної сотні Василя Аксенина та Олександра Щербанюка на Центральному кладовищі Чернівців. Також присутні запалили лампадки та поклали квіти і до могил загиблих під час проведення АТО військовослужбовців.

 Прес-служба Чернівецького прикордонного загону

1