Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайнічеру до цього часу вважає, що в Німеччині фашизму не було, а от на Буковині є й зараз

Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайнічеру до цього часу вважає, що в Німеччині фашизму не було, а от на Буковині є й зараз

15.05.2013, 20:29

15 травня 2013 року у Чернівцях на Соборній площі пройшов антифашистський мітинг.

Захід зібрав трохи більше 100 людей. На Соборній площі були присутні представники Кіцманського, Сторожинецького та Глибоцького районів. Люди вийшли на площу в прапорами України та Партії регіонів.

Рішення провести мітинг регіонали пояснюють тим, що діяльність неофашистських націоналістичних організацій в Україні посилилась.

Мітинг проходив під гаслами: "В Європу – без фашистів!", "Ні! - фашизму в Україні".
 
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, який був присутній на мітингу, заявив, що Європа теж не приймає прояви фашизму. Зокрема, нещодавно у Німеччині прийняли закон, згідно з яким переслідуються учасники війни, які воювали на боці фашизму. Він також пригадав випадки в інших країнах.

- Сьогодні жоден радикал не називає себе відверто фашистом, - пояснив причини проведення мітигу голова обласної ради і член ПР Михайло Гайничеру. - Згадаймо, що і в Німеччині фашистів не було, лише в Італії, а в Німеччині була Націонал-соціалістична робітнича партія. Але ідеться не про назву, а про мету і лозунги політичних сил. Ні для кого не секрет, що ознаки фашистських лозунгів та ідей є в програмах і діях деяких політичних сил в Україні. Якщо це ігнорувати, то може виникнути неправильний крен. Але якщо суспільство реагуватиме, то здорові сили, які є в кожній партії, а такі є в усіх, переважать і всі вони стануть європейськими толерантними політиками.

- Тиждень тому ми віддавали шану тим, хто загинув у війні, а зараз наголошуємо, що не можна дозволити фашизму підняти голову, - каже голова виконкому Чернівецької облорганізації ПР Матвій Куцак. - А така загроза є. Так у нас міліція затримала двох людей, які у День Перемоги розкидали листівки зі свастикою. Навіщо це, кому воно було потрібне? Ми виступаємо за примирення, навіть наша делегація поклала квіти до пам’ятника воякам УПА. Але прояви фашизму треба присікати.

Нагадаємо, недавно донецькі регіонали запропонували заборонити діяльність ВО "Свобода".

Подібні мітинги пройшли в багатьох містах України, а на 18 травня у Києві ПР запланувала провести всеукраїнську акцію. Також 18 травня опозиція проведе завершальний мітинг акції "Вставай, Україно!". Матвій Куцак назвав такий збіг випадковим співпадінням.

Джерело: vidido.ua та molbuk.ua

Нагадаємо, перед мітингом народний депутат України Геннадій Москаль заявив таке: "Повідомили, що сьогодні і в Чернівцях "антифашистський мітинг". З цього приводу звернувся до місцевих керівників СБУ, МВС, управління юстиції і Партії регіонів з проханням надати список всіх фашистів, що проживають на території області. Крім того, прошу надати мені список осередків політичних партій та громадських організацій, в програмних засадах яких є фашистська ідеологія. Якщо в передбачений законом строк ця інформація не буде мені надана, буду ставити питання про порушення кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу". Про це політик повідомив на своїй сторінці у ФБ.

Водночас нардеп-ударівець Роман Ванзуряк залишив такий коментар з цього приводу на ФБ: "Сладається враження, що держслужбовці та посадові особи органів місцевого самоврядування як вівці, не із власної волі, беруть участь у різного роду політичних заходах за вказівкою ПР! Невже голові обласної ради, який покликаний представляти інтереси всієї буковинської громади, не вистачить мужності бути послідовним  і виконувати у робочий час свої посадові обов'язки, а не бути клоуном на популістському поприщі! Із такими темпами внутрішньопартійної діяльності ПР, в найближчому майбутньому, зможемо споглядати як пан Гайнічеру разом із апаратом облради розклеює партійну агітацію!!!"

Джерело фото molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

 з облради та ОДА людей не зганяли. були люди з РДА, з лікарень, коледжів

avatar

Очевидець

15 травня 2013 14:36

Матвій Куцак назвав такий збіг випадковим співпадінням.

Чи ви вуйку дурнуваті? Акція "Вставай Україно" вже скільки крокує по містах України і збирає тисячі людей, то що риги не знали що 18 травня буде в Києві. А цей співпадіння. 

Скоро буде вам ПАДІННЯ, а не співпадіння.

avatar

Йо

15 травня 2013 23:50

Хай їдуть на Київ тупі регіАнальні вівці,   получать від патріотів в рило!

avatar

патріот

16 травня 2013 00:04