У Чернівцях вночі скликали позачергову сесію міської ради. Ольга Кобевко вимагає позачергову сесію облради  (ВІДЕО)

У Чернівцях вночі скликали позачергову сесію міської ради. Ольга Кобевко вимагає позачергову сесію облради (ВІДЕО)

14.03.2017, 11:31

Депутати Чернівецькох міської ради зібралися на позачергову сесію.

Активісти вимагали у політиків прийняти звернення щодо затримання СБУ та поліцією 43 активістів, які на одному з редутів на Сході блокували торгівлю з ОРДЛО.



Міська рада ухвалила звернення до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Андрія Парубія, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

В ухваденому зверненні йдеться про вимогу звільнити затриманих під час розгону учасників блокади Донбасу, а також відправити у відставку начальника ГУ Нацполіції у Донецькій області В’ячеслава Амброськіна, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівника АТЦ СБУ Віталія Малікова. 

Також у зверненні просять перестати називати війну на Україні АТО, не дозволяти російським підприємцям керувати державними стратегічними об`єктами України. Йшлося зокрема про ПАТ ЕК "Чернівціобленерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Бурбак: Уряд в терміновому порядку має заборонити торгівлю з окупованими територіями Донецької і Луганської областей (відео)

Користувачі соціальних мереж жваво коментують рішення нічної сесії. Зокрема, керівник інспекції з питань благоустрою Сергій Обшанський

#новиниЧЕ 14.03.2017 03:05
#позачерговасесія на підтримку блокади ОРДЛО

Фракція #Рідногоміста на позачерговий сесії (яка проходила сьогодні) одноголосно проголосувала та #підтримала вимогу #керівника фракції #Народного #Фронту Максим Бурбак , депутат ВР озвучив це 13.03.2017 на погоджувальній раді , а саме:
https://youtu.be/eIu6-9A7Pgc

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "НФ" вимагає нейтралізації впливу російського капіталу на ключові сектори української економіки, - Максим Бурбак (відео)

Бурбак вимагає від АМКУ переглянути ганебне рішення про передачу Чернівціобленерго під контроль російського олігарха

"Ми вимагаємо #нейтралізації впливу #російського #капіталу на критичні сектори економіки, в тому числі на енергетику і фінансовий ринок і запровадження жорстких #санкцій проти #Сбєрбанку, - наголосив Максим Бурбак.

Він назвав #ганьбою дозвіл АМКУ щодо купівлі акцій #Чернівціобленерго компаніям, які афільовані з російськими олігархами.

"Вдумайтесь, що АМКУ надає погодження компаніям, афільованим з російськими олігархами-депутатами, які голосували за анексію Криму! Дозволяє отримати повний контроль над "Чернівціобленерго". Це ганьба!", - підкреслив керівник фракції Народного Фронту.

Світлина від Сергія Обшанського.
 
Нагадаємо, під стінами ОДА відбувся мітинг. Активісти вимагали у місцевої влади швидкої реакції на протест з приводу розгону блокади ОРДЛО. Депутати міської ради зібрадися близько 2 години ночі. Депутати ОДА таокж обіцяли зібратися на сесії о шостій ранку.

Близько ста людей вийшли підтримати затриманих учасників блокади торгівлі з ОРДЛО. Активісти почали збиратися на протестувальний мітинг на Центральній площі міста ще о 10 годині вечора 13 березня. потім рушили до облдержадміністрації, аби вимагати від місцевої влади прийняти рішення про підтримку блокади, випустити затриманих блокувальників та не дозволяти приватизовувати українські підприємства представникам країни-окупанта.

Волонтери і активісти зібралися для того, щоб висловити протест з приводу розгону блокади ОРДЛО та скоординувати подальші спільні дії. 

Присутні вимагають скликання позачергової сесії обласної ради, місцева влада підтримала позицію активістів з приводу недопущення торгівлі з террористами. Окрім цього, активісти хочуть націоналізувати Чернівціобленерго і Чернівцігаз.

"Будемо писати вимоги. Будемо вимагати позачергову сесію. Ми повинні підтримати блокаду ОРДЛО", — сказала представниця протестувальників Ольга Кобевко.

Але ні голова ОДА, Олександр Фищук, ні очільник обласної ради Іван Мунтян не приїхали, з протестувальниками говорив заступник голови ОДА Олег Стецевич, який пояснив, що він не має повноважень скликати сесію, на якій депутати прийняли би всі ці вимоги. Після очікування, акивісти вирішили самі написати заяву, в якій вимагають повернути у власність українського народу та націоналізувати українські підприємства ПАТ "Чернівціобленерго" та ПАТ "Чернівцігаз".

  "Ми,волонтери, громадські активісти, військові, у зв'язку з силовим розгоном учасників блокади, вважаємо неприпустимим застосування зброї, сили та затримання активістів. Вимагаємо скликати 14 березня позачергову сесію чернівецької облради та прийняти рішення про підтримку блокади, звільнити затриманих під час розгону блокади активістів, звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника нацполіції Амброськіна, як замовників силового розгону та безпосередніх їх виконавців, зобов'язати уряд вилучити стратегічно важливі об'єкти з переліку приватизації, заборонити антимонопольному комітету України продавати 50% акцій чернівецького Обленерго російському олігархату."

Зрештою, до чернівецьких протестувальників, о другій годині ночі прийшов голова обласної ради Іван Мунтян. Він пообіцяв, що позачергову сесію намагатимуться зібрати якнайшвидше, утім це може статись не раніше восьмої години ранку. Активісти ж підготували своє звернення, за яке, на їхню думку, має проголосувати крайовий парламент:  зокрема, це підтримка блокади ОРДЛО , засудження розгону поліцією блокувальників та покарання причетних до цього правоохоронців. Також у зверненні ідеться і про заборону приватизації "Чернівціобленерго" представником Російської Федерації. 

Джерело: molbuk.ua,  АСС, та https://pogliad.ua/

Фото Тараса Полатайка

У Чернівцях під ОДА мітингують на підтримку блокади торгівлі з ОРДЛО (ФОТО)
У Чернівцях під ОДА мітингують на підтримку блокади торгівлі з ОРДЛО (ФОТО)
У Чернівцях під ОДА мітингують на підтримку блокади торгівлі з ОРДЛО (ФОТО)

Джерело: molbuk.ua

1