У Чернівцях склали 13 протоколів на учасників пікету проти Тимошенко  (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

У Чернівцях склали 13 протоколів на учасників пікету проти Тимошенко (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

05.11.2018, 15:01

У Чернівцях правоохоронці склали 13 протоколів щодо учасників пікету проти лідерки партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Про це телеканалу UA: Буковина повідомив організатор акції, активіст партії «Побратими України» Сергій Качмарський.

Він сказав, що групу учасників пікету затримали правоохоронці, хоча на думку юристів з оточення активістів, у поліції не було підстав робити це.

С. Качмарський повідомив, що в поліцейських мотивом для затримання активістів було те, що в них не було офіційного дозволу для проведення акції протесту.  І те, що активісти  не поставили їх до відома. "Нас просто не допустили до місця проведення акції. Щоправда, поліція діяла толерантно, погроз і тиску на нас не було.Ми теж поводились без агресії,  ні погроз, ні нецензурної лайки, ні розпускання рук з нашого боку не було. Планувалося задати лише декілька питань і все", - зазначив С. Качмарський.

Він зазначив, що поліція відпустила усіх учасників пікету.

«Всі були відпущені, на сьогодні були складені адмінпротоколи, які будуть направлені, скоріше за все, до суду», – зауважив С. Качмарський.

Голова Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» та голова обласної ради Іван Мунтян повідомив, вважає, що перешкоджання роботі журналістів не було, а організаторів пікету назвав "тітушками": "Перешкоджання не було, це не більше, як маніпуляція. Ніхто не заважав роботі, не бив і не торкався до журналістів. Не хотів би, щоб хтось зловживав цією історією задля вирішення своїх питань.  Я готовий просити вибачення в будь-кого, але є Бог на небі, він розставить усе на свої місця. Я підійшов спокійно до цих людей,  стовідсотково знаю, що ці люди – «тітушки», а пікет – замовний."

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебувала в Чернівцях з поїздкою 3 листопада. Група активістів на вулиці Ольги Кобилянської зустрічала лідера Юлію Тимошенко пікетом. Згодом правоохоронці затримали групу учасників пікету.

Читайте більше тут: https://zik.ua/ та сайт http://acc.cv.ua/

1