У Чернівцях СБУ взялося перевіряти, звідки у гімназії з’явилась проросійська література (ВІДЕО)

У Чернівцях СБУ взялося перевіряти, звідки у гімназії з’явилась проросійська література (ВІДЕО)

01.09.2016, 10:56

Співробітники Служби безпеки України перевіряють факт знахідки пропагандистської проросійської літератури в одному з класів чернівецької гімназії №2.

Про це йдеться у сюжеті новин на Першому національному.

СБУ встановлює, чи були у цих виданнях антиукраїнські заклики та хто їх залишив на території школи.

Водночас в адміністрації школи запевняють, що література залишилась ще від попередніх керівників закладу. Її планували здати на макулатуру. Книги та журнали видані на початку 2000-х років російською мовою.

"Для того, щоб робити якісь певні висновки, ми якраз і знаходимося в полі зору органів служби безпеки. І я думаю, що саме їм фахово, компетентно, професійно належить дати оцінку ситуації", - повідомила журналістам Світлана Матвійчина, директор гімназії.

Водночас ситуацію активно коментують батьки учнів, які навчаються у гімназії. Зокрема, відомий у Чернівцях громадський діяч Михайло Крайс залишив у ФБ такий коментар:

Я був свідком побаченого, але батьківський комітет гімназії проти того, щоб кидати тінь на нового директора і адміністрацію, з якою батькам вдалось зрушити багато питань і створити дух порозуміння та співпраці. Старі кадри, які працювали з російським консулом - хай відповідають перед правоохорнними органами за свою діяльність. А батьки будуть і надалі підтримувати нову адміністрацію гімназії, і якщо ще десь в замарках знайдеться подібна література - гарантовано буде утилізована... - написав М.Крайс. 

Нагадаємо, учора журналіст повідомив, що в одного з класів гімназії №2 у Чернівцях виявили цілий склад пропагандистської літератури про "русский мир".

У самій школі пояснили, що цю літературу збиралися здати на макулатуру.  

Джерело: molbuk.ua

1