У Чернівцях розрахунковий термін дії чинного генплану взагалі не визначено

У Чернівцях розрахунковий термін дії чинного генплану взагалі не визначено

04.08.2021, 23:16

Генеральний план міста – це основа його раціональної та зручної забудови і розвитку.

На жаль, навіть Київ і досі живе за документом, який розробили ще у 1997 році та затвердили у 2002-му. Обіцянки щодо нової концепції розвитку столиці кияни чують ще від 2017 року, та документ і досі не затверджений.

«Слово і діло» досліджувало, як просувається робота над новим генпланом, а також наскільки застаріли генплани інших великих міст України.

У Чернігові ухвалити новий генеральний план також мали у 2020 році. Це – єдине велике місто, окрім Києва, де генплан також протермінований.

У дев’яти містах України розрахунковий термін дії чинного генплану взагалі не визначено. Серед таких – Вінниця, Луцьк, Кропивницький, Миколаїв, Рівне, Суми, Тернопіль, Херсон та Чернівці.

Рекордсменом за терміном дії генерального плану є місто Дніпро. Він чинний аж до 2046-го року. У Полтаві – до 2041. У Запоріжжі новий план розвитку міста планують ухвалювати у 2036-му році. У Житомирі документ чинний до 2035-го року. До 2031-го генеральні плани діють в Одесі, Хмельницькому та Черкасах. У Львові – лише до 2025 року. В Івано-Франківську та Харкові – до 2026-го.

Джерело: Генеральні плани Києва та міст України – до якого часу ухвалені » Слово і Діло (slovoidilo.ua)

1