У Чернівцях розповіли про газопостачання в умовах впровадження «надзвичайного стану» в енергетиці

У Чернівцях розповіли про газопостачання в умовах впровадження «надзвичайного стану» в енергетиці

24.07.2014, 20:05

Врахувавши рекомендації Кабінету міністрів України та профільного міністерства, ПАТ «Чернівцігаз» продовжує роботу у штатному режимі. Компанія здійснює планову підготовку до осінньо-зимового опалювального сезону та сподівається на відсутність перебоїв у постачанні газу споживачам.

Попередній досвід загострення газових відносин з РФ 2009 року показав, що зменшення споживання газу на 30% є цілком можливим для промислових підприємств, однак не для підприємств теплокомуненерго. Заміна газових котелень на котельні, що працюють на іншому виді палива є нездійсненною в короткостроковій перспективі. Причиною тому є необхідність залучення значних капіталовкладень, а також обмаль часу для вироблення відповідної проектної документації та проведення ремонтно-монтажних робіт.

Крім того, варто пам’ятати, що на сьогоднішній день альтернативи традиційним енергоресурсам, таким як газ або нафта для використання у побуті та для потреб промисловості, як в економічному, так і технологічному плані, не існує. Конкуренцію їм може скласти хіба що споріднені за видом вуглеводні, а саме нетрадиційні енергоресурси, наприклад, сланцевий газ, промисловий видобуток якого дозволив США стати світовим лідером з видобутку енергоресурсів.

Відтак, позиція ПАТ «Чернівцігаз» полягає в тому, що в наявних умовах, реальне зменшення споживання газу та безперебійне проходження опалювального сезону можливе за рахунок підвищення рівня енергоефективності, в тому числі за рахунок модернізації газового обладнання, а також вчасного його обслуговування. Це саме стосується і обслуговування та модернізації газових мереж.

Забезпечення енергетичної безпеки країни в цілому ж залежатиме від підвищення рівня енергоефективності, диверсифікації джерел надходження блакитного палива, збільшення обсягів видобутку власного природного та розробки і видобутку сланцевого газу.

 ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8,58 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 500 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є майже 224 тисячі сімей Чернівецької області та 4 тисячі підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1500 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону. Протягом 2013 року воно перерахувало до бюджетів різних рівнів 34,9 млн. грн.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Вода і лапша на вуха! Цю компанію терміново треба націоналізувати!!! Хватить Ффірташам, Коломойским та іншим прохіндеям обкрадати нарід України! Палити будемо "угольком з Донбасу".

avatar

Чернівчанин

24 липня 2014 22:36