У Чернівцях розкажуть, як очищатимуть стічні води

У Чернівцях розкажуть, як очищатимуть стічні води

11.08.2014, 19:02

Чернівецька міська рада та Буковинський центр реконструкції і розвитку – головні партнери проекту транскордонного співробітництва «Покращення екологічної ситуації в басейнах річок Прут і Дністер через покращення систем очистки стічних вод в Чернівцях і Дрокії», який реалізовується в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007–2013, запрошують Вас на Конференцію по проекту в Чернівцях.

УВАГА! Захід відбудетьсяу середу, 13 серпня 2014 року о 11.30 год. за адресою: м. Чернівці, вул. Шевченка, 28, Бізнес-центр, Конференц-зала 05.

 У заході візьмуть участь представники партнерів проекту:

-         Каспрук Олексій Павлович – Чернівецький міський голова (аплікант проекту);

-         Кирпушко Ярослав Васильович – головний менеджер проекту, виконавчий директор Буковинського центру реконструкції і розвитку (Партнер 1);

-         Леонтій Георгій Георгійович – заступник Чернівецького міського голови (аплікант проекту);

-         Андрей Маріан – голова Районної ради Дрокії (Партнер 3, Республіка Молдова);

 а також представники:

-  Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради, Чернівецької ОДА, КП «Чернівціводоканал», очисних споруд;

-  Екологічних та наукових організацій в Чернівецькій області;

-  експертів проекту, представників різних технологій очистки стічних вод;

-  Місцевих ЗМІ.

Фуршет відбудеться о 16:30 год. в ресторані «Гопачок»!

На Конференції проекту буде представлено:

- Короткий аналіз проведених заходів по проекту;

- Аналіз сучасної ситуації на існуючих очисних спорудах і системах водовідведення в Чернівцях та Дрокії;

- Австрійський досвід модернізації технологій водопостачання, водовідведення та очистки стічних вод (за результатами навчального візиту до міста Клагенфурт);

- 2 інноваційні технології очистки стічних вод;

- Дослідження Чернівців та Дрокії за можливими схемами водовідведення і секторного підходу до управління очищенням стічних вод;

- Порівняльний аналіз різних типів технологій очистки стічних вод;

В результаті заходу будуть сформовані пропозиції стосовно майбутнього розвитку технологій водопостачання, водовідведення та очистки стічних вод міст Чернівці та Дрокія та прийняте рішення стосовно технологій очистки стічних вод, які будуть впроваджені в цих містах.

За додатковою інформацією звертайтесь до проектного менеджера – п. Ярослава Кирпушка

за тел. /0372/ 58-60-12 або по е-mail: [email protected].

Чекаємо на Вас!

 

З повагою,  менеджер проекту                                                                       Ярослав Кирпушко

Нагадаємо, раніше Сектор інформації та зв’язків з громадськістю повідомляв:

Чернівецька делегація у рамках проекту «Поліпшення екологічної ситуації в басейнах річок Прут і Дністер через покращення систем очистки стічних вод в Чернівцях і Дрокії» з навчальним візитом відвідала Клагенфурт – австрійське місто-побратим Чернівців.

У складі делегації працювали заступник міського голови Георгій Леонтій та представники Буковинського центру реконструкції і розвитку. Окрім представників Чернівців, у складі робочої групи Клагенфурт відвідали також представники молдовського міста Дрокія.

За сприяння управління з очистки муніципалітету Клагенфурту чернівецька делегація мала змогу ознайомитися із функціонуванням місцевої системи очистки стічних вод та побутових стоків, європейськими екологічними стандартами, які діють у цій сфері, сучасними технологіями та технікою. Як повідомив заступник міського голови Георгій Леонтій, окремі технології, які працюють в Клагенфурті, будуть взяті на озброєння КП «Чернівціводоканал» і дозволять без додаткових значних капіталовкладень підвищити рівень очистки побутових стоків, покращити екологічну ситуацію басейну р. Прут. Він також зазначив, що місцевий уряд Клагенфурта готовий допомогти Чернівцям придбати техніку для прочистки зливових мереж.

Довідково:

Проект «Поліпшення екологічної ситуації в басейнах річок Прут і Дністер через покращення систем очистки стічних вод в Чернівцях і Дрокії» впроваджується, дотується та фінансується в рамках Спільної Операційної програми « Україна- Румунія – Республіка Молдова». Його реалізують міста Чернівці ( Україна), Сучава ( Румунія) та Дрокія (Молдова).

1


КОМЕНТАРІ (2)

Вопрос : за какие деньги проводятся мероприятия? особенно фуршет? В стране война! Неужели нельзя без фуршета? Или просто семинар тяжело организовать?

avatar

Илья

11 серпня 2014 21:23

Вопрос : за какие деньги проводятся мероприятия? особенно фуршет? В стране война! Неужели нельзя без фуршета? Или просто семинар тяжело организовать?

avatar

Илья

11 серпня 2014 21:23