У Чернівцях розгорнули виставку «УПА – відповідь нескореного народу»

У Чернівцях розгорнули виставку «УПА – відповідь нескореного народу»

06.03.2018, 22:07

 Сьогодні, 6 березня у приміщені факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася презентація виставки «УПА – відповідь нескореного народу».

Захід відбувся за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. 

Виставка є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» та Галузевого державного архіву СБУ.

У відкриті виставки взяли участь учасники АТО, викладачі та студенти Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, представники органів державної влади, музейних установ та громадськості. 

- На мою думку, виставка є вкрай важливою саме для студентської молоді, вона показує цілісну картину протистояння Організації українських націоналістів та Української повстанської армії з нацистським і комуністичним тоталітарними режимами під час Другої світової війни та повоєнний час, - прокоментував відкриття виставки перший заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк. - Закликав студентів проявляти свідому громадську позицію, адже вони можуть самі ознайомлюватися з виставкою та доносити правдиву українську історію до свої рідних, колег та друзів. Докладу зусиль, щоб інформаційні стенди знаходились на факультеті якомога більше для читачів-студентів та усіх відвідувачів спраглих до історичної правди.

Інформацію про ВИСТАВКУ ДО 75-РІЧЧЯ УПА, ЯКА ОБ’ЄДНАЄ УСІ ОБЛАСТІ КРАЇНИ можна прочитати тут http://www.memory.gov.ua/…/vistavka-do-75-richchya-upa-ob-e…

1