У Чернівцях письменниця Оксана Драчковська відмовилась від отримання премії Кохановського з рук Продана

У Чернівцях письменниця Оксана Драчковська відмовилась від отримання премії Кохановського з рук Продана

05.10.2018, 08:37

У Чернівцях письменниця та журналістка Оксана Драчковська відмовилась від отримання муніципальної премії імені Антона Кохановського.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Своє рішення чернівчанка пояснила тим, що вона "не може взяти цю нагороду з рук людини, яка, не будучи обраною на виборах, з якогось дива опинилася у мерському кріслі".

"Мені непросто далося це рішення. Але лише з однієї причини: я боялася виглядати невдячною в очах людей, які старалися для мене (у моїй парадигмі невдячність - тяжкий гріх)", - пояснила О. Драчковська.

Водночас вона зауважила, що її вчинок не є акцією в підтримку усунутого з посади міського голови Чернівців Олексія Каспрука.

"Я не подалася в політику, не пристала до НФ. Це мій винятково моральний вибір. Це абсолютна неможливість переступити через себе. Дякую всім за розуміння", - повідомила письменниця.

Як раніше повідомлялося, у міськраді визначили цьогорічних переможців муніципальної премії імені Антона Кохановського. Зокрема, у номінації "Журналістська знахідка року" переможцем визначили Оксану Драчковську - журналістку, телеведучу, письменницю, перекладача. Вона здобула дві премії в літературному конкурсі "Коронація слова", отримала спецвідзнаку "За найкраще інклюзивне оповідання для дітей" "Зайчик-Нестрибайчик і його смілива мама", перекладає оповідання відомої буковинської письменниці Маріанни Гончарової, популяризуючи Буковину і зокрема Чернівці для україномовного читача.



Довідка. Муніципальну відзнаку засновано з метою вшанування пам’яті очільника міського самоврядування Чернівців Антона Кохановського та належного відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних, художніх та журналістських праць, краєзнавчих розвідок, пов’язаних із історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, а також підтримку та відзначення соціально важливих для чернівецької громади проектів, ініціатив мешканців, громадськості та бізнесу. 

Підприємства, державні установи, заклади культури, освіти, науки, засоби масової інформації, творчі спілки та громадські організації щороку до 1 вересня здійснюють висування кандидатів на здобуття Відзнаки у таких номінаціях: "Наукове відкриття року", "Краєзнавча розвідка року", "Журналістська знахідка року", "Мистецький тріумф року", "Місцева ініціатива року", "Меценат року", "Бізнес-проект року", "Молодіжна ініціатива року". 

На здобуття Відзнаки може бути висунуто громадян України, інших держав, науковий, творчий колектив або групу, громадську організацію, підприємство, засіб масової інформації за кращі наукові, науково-популярні, художні та журналістські праці, краєзнавчі розвідки, в яких висвітлюється історія міста Чернівців та діяльність його самоврядування, що здобули загальне визнання, створюють і популяризують позитивний імідж міста Чернівців у зарубіжних країнах.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (6)

Повний абсурд, каспруки-продани це все тимчасове, що одне має до іншого. Люди вже не знають як ще привернути до себе увагу.

avatar

Джерело

05 жовтня 2018 10:16

Треба геть не орієнтуватися в чернівецьких реаліях, щоб писати таку пургу. Пані Оксані - мій респект і повага.

avatar

Кирило -Джерелу

05 жовтня 2018 13:11

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

...

05 жовтня 2018 14:02

Оксана всегда была конфликтной истеричкой и не ориентировалась "кто есть кто". Как писательница малоинтересная и малозначимая.

Оставьте ее в покое, пусть и дальше живет в мире собственных иллюзий как все плохо и какие вокруг все козлы.

avatar

Сева

05 жовтня 2018 20:01

Вот и тусуйся в ее кружке. И Каримову прихватите в свою песочницу

avatar

Кирилу

05 жовтня 2018 20:03

ПанІ Оксані американський президент не дав можливості ознайомитись із Українським законодавством. Ніякого дива не має. Тимчасово обовязки голови Чернівецької міської ради виконує секретар цієї ради. Решта все від лукавого.

avatar

Чернівчанин

05 жовтня 2018 20:25