Ініціативна група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» не змогла провести шості збори. Учасники альтернативного зібрання проголосували проти референдуму з розпуску міськради

Ініціативна група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» не змогла провести шості збори. Учасники альтернативного зібрання проголосували проти референдуму з розпуску міськради

29.10.2011, 23:01

У Чернівцях, сьогодні, 29 жовтня, на противагу зборам ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці», зібралася інша група людей. Вона проголосувала проти проведення референдуму з розпуску міськради Чернівців.

Серед присутніх у залі готелю "Черемош" були чернівецькі студенти та трудові колективи окремих підприємств.

Проти проведення референдуму проголосували 177 учасників зборів. "За" проголосувало лише двоє.

Нагадаємо, сьогодні група «Захистимо Чернівці» не змогла провести шості збори з метою ініціювати референдум з розпуску міськради. Конференц-зал, котрий група заздалегідь замовила у готелі «Черемош», сьогодні вранці виявився уже зайнятим учасниками інших зборів.

 Джерело: molbuk.ua

29 жовтня зранку у конференц-залі готелю "Черемош" почали збір підписів на підтримку проведення референдуму щодо розпуску міської ради. Це вже шоста спроба. Поперені п'ять, хоча і назбирали необхідну кількість підписів, закінчувалися невдало.

Наразі триває реєстрація. Поки що у залі близько 200 людей, проте чернівчани продовжують приходити. Коли назбирається необхідна кількість голосів, розпочнуться, власне, збори.

Щоправда, не всі присутні у залі вирішили (чи наважилися?) віддати свій голос у підтримку.

- Поки що не поставив свій підпис, - розповідає чоловік, котрий відмовився представитися. - Прийшов лише для того, щоб побачити, що тут буде.

Цікаво, що центральний вхід в готель зранку перекрили, відтак охочим зареєструватися, необхідно заходити із задньоо двору.

Як повідомили на зборах, ініціативна група, що планувала проводити збори, відмовилася їх проводити. Проте люди, які прийшли до готелю, провели заплановане. Зареєстрували 215 підписів. Наразі тривають збори, на яких обирають голову та інших відповідальних осіб.

Люди, що прийшли, проголосували проти його проведення

Щойно у конференц-залі готелю "Черемош" закінчилися збори на підтримку референдуму. В результаті виявилося, що чимало присутніх замість голосувати "за" (а хіба не з цією метою захід й організовувався?) висловилися проти доцільності його проведення. Виступаючи перед присутніми, голова зборів висловився проти проведення референдуму. На користь його проведення перед публікою виступила лише одна людина.

За підсумками голосування, із 215 зареєстрованих майже 180 висловилися "проти", підтримали проведення референдуму лише двоє.

Цікаво, що чимало місць у залі зайняли люди, мета перебування яких там була не зовсім зрозумілою, адже, за їхніми словами, підписів у підтримку зборів вони не залишали.

Ольга КРУЧКО

Джерело: vidido.ua

У Чернівцях сьогодні, 29 жовтня, група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» не змогла провести шості збори з метою ініціювати референдум з розпуску міськради. Конференц-зал, котрий група заздалегідь організувала у готелі «Черемош», сьогодні вранці виявився зайнятим… студентами. Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Студенти на запитання, звідки вони дізналися про їхнє зібрання, сказали, що з Інтернету. Однак на якому саме сайті було розміщення оголошення про збори, студенти так і не змогли сказати.

Поміж студентами можна побачити представників міської ради, зокрема, начальника юридичного управління міськради Олександра Шибу. Серед інших присутніх – адвокат Анатолій Попов, разом із радником міського голови з питань зв’язків з громадськістю Захаром Подкидишевим вони порахували кількість присутніх у залі студентів.

Нагадаємо, сьогодні група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» планувала створити ініціативну групу, котра збиратиме підписи за проведення референдуму про дострокове припинення повноважень міськради. Попередні п’ять спроб реєстрації ініціативної групи були безрезультатними – міська рада п’ять разів відмовляла в реєстрації.



КОМЕНТАРІ (4)

avatar

Юрій Чорней

31 жовтня 2011 10:23

avatar

Юрій Чорней

31 жовтня 2011 10:24

avatar

Юрій Чорней

31 жовтня 2011 10:25

Шановний пане Юрію! Не зчиняйте гвалт, адже збори громадян відбулися прозоро, демократично та у відповідності до вимог чинного законодавства, тобто в кращих традиціях Миколи Трохимовича Федорука.

Все дуже просто - участь у зборах взяли чернівчани, думка яким відрізняється від думки членів ініціативної групи і вони МАЮТЬ АБСОЛЮТНЕ ПРАВО цю свою альтернативну думку висловити.

Гадаю, не варто апріорі робити будь-які заяви з приводу якоїсь там матеріальної зацікавленості учасників зборів, адже по-перше, в Україні діє презумпція невинуватості, а по-друге, ніхто жодних заяв з приводу матеріальної заангажованості прихильників членів ініціативної групи не робить.

Не варто також порівнювати збори представників територіальної громади м.Чернівців з тим, що було 2004-го року, оскільки Каспрук-Бурбак далеко не Ющенко, - про рівень підтримки їхніх ідей чернівецькою спільнотою поготів говорити не доводиться, - а Чернівці - не Донецьк. Більше того, заходити до приміщення, розпочинати процедуру реєстрації та роботу зборів панам Каспруку, Бурбаку та Сарафінчану ніхто не забороняв та не чинив жодних дій, які могли би цьому перешкодити.

Висновки робіть самі.

З повагою.

avatar

до Юрія Чорнея

31 жовтня 2011 14:35