У Чернівцях провели тендер та уклали угоду на 25 млн. гривень із фірмою-ремонтником кінотеатру ім. Миколайчука

У Чернівцях провели тендер та уклали угоду на 25 млн. гривень із фірмою-ремонтником кінотеатру ім. Миколайчука

30.01.2016, 13:41

Уже провели тендери та уклали угоду із фірмою-ремонтником на 25 млн. гривень

Кінотеатр імені Івана Миколайчука відремонтують за 24,92 мільйона гривень. Міська рада провела тендер та уклала угоду із фірмою, яка виконає ці роботи. 

12 січня департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівців за результатами тендера уклав угоду з ТОВ "Експріелтсервіс" про реконструкцію кінотеатру ім. І. Миколайчука під кіномистецький центр.

Згідно з умовами тендера, роботи у будівлі на вул. Головній, 140 мають виконати упродовж 10 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк планує побудувати Музейний комплекс Івана Миколайчука у Чорториї

Охочих ремонтувати кінотеатр цього разу було аж десять фірм. За умовами тендера обрали компанію, яка запропонувала більшу відстрочку платежу і за коротший термін виконати роботи. Наразі відомо, що засновниками Чернівецької компанії ТОВ "Експріелтсервіс», яка виграла тендер, є Олександр Юрчук та Галина Мосієнко.

У департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівців повідомили, щойно буде фінансування, фірма розпочне роботи на об’єкті.

Попередньо міська рада має сплатити фірмі аванс – 30% від суми угоди.

– Розпочинати роботи з реконструкції кінотеатру будуть за кошти з міського бюджету, – каже перший заступник директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міськради Василина Маковійчук. – У бюджеті Чернівців цього року закладено фінансування на ремонт кінотеатру ім. І. Миколайчука 2 млн. гривень.

Решту суми сподіваємося отримати з держбюджету. Адже цього року виповнюється 75 років із дня народження Івана Миколайчука. Тому депутати Верховної Ради з Чернівців будуть клопотати про виділення цих коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецький «батьківщинівець» ініціював присвоєння звання Героя України (посмертно) Іванові Миколайчуку

Нагадаємо, наприкінці минулого року Міністерство культури спрямувало 5,5 мільйона гривень на реконструкцію кінотеатру. Щоправда, частину цих коштів освоїти не встигли, і їх довелося повернути.

Нагадаємо, що тепер вже досить далекого 2011 року фірма «Буковинський ремонтник» мала виконати роботи на суму 3,8 млн. гривень.

Проте через усунення з посади мера Федорука ы прихыд до влади у Чернівцях Віталія Михайлішина роботи успішно завмерли на довгих п’ять років.

Так виглядатиме кіномистецький центр ім. І. Миколайчука після реконструкції. Ескізний проект архітектора Ярослава Бойка.

Джерело: vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Проект Я.Бойка від 2006 року. По факту остаточний кошторис складе 1,5-2 млн. долларів. 

avatar

кошторис

30 січня 2016 13:59