На Буковині очікують значного подорожчання хліба та хлібобулочних виробів

На Буковині очікують значного подорожчання хліба та хлібобулочних виробів

28.09.2014, 23:17

Відбулось засідання колегії обласної ради, яке провів голова обласної ради Михайло Гайничеру. Члени колегії заслухали інформацію про формування ресурсів регіонального продовольчого зерна для потреб області на період 2014-2015 років. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 10 вересня до регіональних запасів заготовлено 54,5% продовольчого зерна від доведених завдань. Через цьогорічні погодні умови в області майже немає зерна пшениці ІІ класу, а ІІІ класу є в незначній кількості, але саме таке зерно необхідне для забезпечення якості борошна. Затримується з постачанням зерна для регіональних запасів корпорація «Сварог Вест Груп». Окрім того, з 12 вересня більше ніж на 20% зросла відпускна ціна на борошно вищого ґатунку, що призведе до значного зростання ціни на хліб та хлібобулочні вироби. Після обговорення непростої ситуації із формуванням запасів продовольчого зерна в області вирішено звернутись до міністерства аграрної політики і продовольства України про переміщення зерна пшениці ІІ класу Аграрного фонду на ДП «Неполоківецький КХП», який визначений оператором із заготівлі регіональних ресурсів продовольчого зерна. Йшлось про необхідність прискорення укладання Угоди з корпорацією «Сварог Вест Груп» з належним графіком постачань відповідно до визначених зобов’язань, а також забезпечення постачання зерна ТОВ «Мрія» згідно з досягнутими раніше домовленостями. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ради. 

Як повідомив заступник начальника Головного управління  статистики В.С. Дронь, станом на 1 вересня п.р. в області ранні зернові культури зібрано на площі 63 тис.га або 98% від посіяного (торік – 97%). Валовий збір зерна становив 281 тис.т (у початково оприбуткованій вазі), що на 23% більше, ніж на               2 вересня 2013р.

Цьогорічна урожайність  зернових культур значно вища, ніж у минулому році. Так, в середньому з одного гектара зібрано по 44,7 ц зерна проти 33,5 ц торік. Серед зернових культур найбільшу віддачу забезпечили озимі пшениця та ячмінь – відповідно 50,0 і 38,4 ц/га.

Найбільші обсяги зернової продукції одержали сільськогосподарські підприємства Заставнівського, Кельменецького, Кіцманського та Новоселицького районів, намолотивши 128,3 тис.т зерна. Лідирують в області за урожайністю зернових культур агропідприємства Глибоцького, Кельменецького Заставнівського та Кіцманського районів, які в середньому отримали по 57,2–50,5 ц добірного зерна з гектара.

Наразі в Чернівецькій області нараховується 341 підприємство та 77 приватних підприємців – фізичних осіб, основним видом діяльності яких є вирощування сільськогосподарської продукції (овочевих, зернових та олійних культур) – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Станом на початок вересня цього року за результатами комплексу заходів, проведених працівниками  відомства в рамках операції «Урожай-2014», аграрії регіону підвищили 481 найманому працівнику заробітну плату. Також, бізнесмени поспішили легалізувати 243 трудових договорів з робітниками, які працювали без належного оформлення. Завдяки цьому легалізовано понад 1,4 млн. грн. доходу. Додаткові надходження з ПДФО та єдиного соціального внеску до казни склали більше 0,7 млн. грн.

Крім того, під час операції «Урожай 2014» перевірено 20 суб’єктів господарювання та донараховано майже 1,3 млн. грн., в тому числі податку на додану вартість – 0,5 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб – 0,1 млн. грн. та 0,7 млн. грн. інших податків і зборів  З них 98 відсотків вже надійшло до бюджету.

 За період проведення операції «Урожай - 2014» на 148 договорів збільшилася кількість додатково укладених з громадянами та зареєстрованих договорів оренди земельних часток.

Фахівці ДФС у Чернівецькій області радять бізнесменам сільськогосподарської галузі неодмінно дотримуватись норм податкового законодавства. При цьому, особливо бути чесним щодо легалізації заробітної плати нарахувань і утримань з неї.

          

 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Суки хліб не трогайте!!! Зовсім совість загубили?!

avatar

Революціонер

28 вересня 2014 22:21