У Чернівцях презентують фотоальбом про цікаву новорічну традицію Буковини, фестиваль якої цьогоріч скасували через загрозу терактів

У Чернівцях презентують фотоальбом про цікаву новорічну традицію Буковини, фестиваль якої цьогоріч скасували через загрозу терактів

13.01.2015, 18:02

 Щойно побачив світ перший фотоальбом "Буковинська маланка" про цікаву новорічну традицію Буковини. Це спільна праця багатьох фотографів, авторські тексти Ірини Пустиннікової. 

Презентація відбудеться того самого дня, 15 січня, коли у Чернівцях мав пройти традиційний фестиваль Маланок. Проте через ризик терористичних проявів його проведення скасували

 Як повідомили у Чернівецькій міській раді, при прийнятті рішення про відміну благодійного фестивалю Маланок прийнято до уваги клопотання керівників УМВС та УСБУ у Чернівецькій області про обмеження проведення у місті масових заходів, які охоплюють значну за площею територію, оскільки, як свідчить світовий досвід, саме такі місця значного скупчення людей, є найбільш уразливими для здійснення терактів.

 Цього року фестиваль Маланок планувалося провести як благодійну акцію, під час якої мали збиратися кошти на потреби українській армії.

Однак, після теракту 4 січня в Одесі силовики вбачають ризик вчинення терористичних проявів під час проведення різного роду заходів, спрямованих на підтримку військовослужбовців, що несуть службу в зоні АТО.

Довідка: Фестиваль Маланок у Чернівцях започаткований в 2011 році. Основна ідея Фестивалю – презентація Чернівецької області як краю різнобарвного в етнічному відношенні, регіону в якому збережені традиції народних свят. Фестиваль Маланок в Чернівцях – дійство, на якому представлена українська, бессарабська, гуцульська, молдавська, румунська маланка, традиції яких збережені на Буковині. У Фестивалі приймають участь колективи з маланкою осучасненою, так званою периберією.

Обкладинку наразі останнього україномовного числа National Geographic Ukraine також приклашає фото Буковинської маланки. А в самому номері розміщено матеріал "Крилаті Ведмеді з Дяла і Тражан". На Маланку буковинське село Красноїльськ оживає та перетворюється на величезний театр просто неба.

 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Які в (видалено адміном) теракти!? Це називається нагнітання військової ситуації! Це називається залякування людей! Господи! Допоможи Українцям пережити цю владу!

avatar

Чернівчанин

14 січня 2015 03:12