У Чернівцях презентують англомовний альбом чернівецького рок-гурту The B-sides, створений чернівчанами і записаний на чернівецькій студії

У Чернівцях презентують англомовний альбом чернівецького рок-гурту The B-sides, створений чернівчанами і записаний на чернівецькій студії

10.07.2017, 10:01

Якось двоє найкращих друзів взяли по пляшці пива, акустичну гітару і видерлися на дах незакінченої чернівецької новобудови. Для них такі вечори були звичними, але саме цей вечір виявився особливим, бо крім уже традиційних Nirvana і Oasis прозвучала пісня, яка дала життя новому гурту.

-          Ти казала, що маєш свої пісні? Ану давай, залабай щось.

-          Я не знаю… та воно таке. Просте й трохи попсове. Такий собі панк…

Тоді вперше була зіграна пісня Superskater і було прийняте рішення зібрати гурт. Назва The B-sides наче напросилася сама. Як відомо, на стороні A синглів випускається хіт, а на стороні B – пісня, яка навіть може не увійти в альбом. Але саме ці «бісайди» частіше виявляються більш цікавими, ніж основна композиція.

Для приколу друзі обрали незвичні для себе інструменти. Олег, який на той час був вже досвідченим басистом, вирішив сісти за барабани, а Наташа змінила гітару на бас.

-          І як на ньому грати?..

-          Роби те саме, що і на гітарі. Ти ж вмієш на гітарі? Просто грай те саме, але на басу.

 Новий матеріал з’являвся так само швидко, як мінялися гітаристи. Кістяк залишався – Наташа і Олег. Але час дорослішання гурту минув з приходом третього, остаточного учасника з правильним «бісайдівським менталітетом». І ось тепер Наташа, Олег і Макс готові презентувати публіці свій перший альбом.

Альбом був записаний на одному диханні. The B-sides приходили до студії довгими зимовими вечорами і за один раз записували всю пісню. У цьому величезну роль зіграли друзі гурту з чернівецької студії звукозапису Sunrise Studio, яка за час роботи встигла стати другою домівкою.

На альбомі можна почути вже знайоме звучання гурту з традиційним басом з дісторшеном, а також незвичний для гурту інструмент – кахон. Більшість пісень уже знайомі слухачам  і виконувалися на чернівецькому фестивалі «Відродження», на Днях вуличної музики та інших концертах. Перший офіційний сингл з альбому Cherry Pie вийшов у світ 28 лютого 2017 року. Та все ж деякі пісні будуть для слухачів зовсім новими.   

Презентація дебютного альбому The B-sides відбудеться у пабі «Паблік» (ТЦ Depot, вул. Головна 256 А) 19 липня 2017 року. Початок о 20:00. Вхід вільний.

Контактна інформація:

Наталія Галаджианц моб. тел. 095 885 26 40, https://www.facebook.com/theda.bara.14

Сторінка гурту в Facebook https://www.facebook.com/rocknrollside/

Сторінка гурту в Instagram  https://www.instagram.com/the.b.sides/

Сторінка гурту в Reverbnation https://www.reverbnation.com/thebsides4?profile_view_source=header_icon_nav

Зутріч у Facebook https://www.facebook.com/events/124347054821994/?active_tab=about

 

1