У Чернівцях презентували книги про розстріляних 1941 року в Білій Криниці буковинців

У Чернівцях презентували книги про розстріляних 1941 року в Білій Криниці буковинців

01.04.2017, 01:54

31 березня 2017 року в Центрі румунських студій Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся меморіальний захід «День вшанування пам’яті жертв трагічних подій 1941 року в Білій Криниці». Організаторами заходу стали Центр румунських студій, Генеральне консульство Румунії в Чернівцях, Інститут демократизації та розвитку, «Асоціація Європейські Конвергенції» (м. Бухарест), благодійний фонд «Суспільні ресурси та ініціативи» та медіа партнер «Медіа Центр БукПресс». 

 Захід відвідали парламентарі, науковці, громадські діячі, голови культурних товариств, журналісти, студенти. Присутніми були поважні гості, а саме Еуджен Томак – парламентар Румунії, Елеонора Молдован – Генеральний консул Румунії в м.Чернівці, Сержіу Дан – директор «Асоціація Європейські конвергенції».

Під час меморіального заходу відбулася презентація двох двомовних (українською та румунською мовами) книг присвячених трагічним подіям 1941 року в Білій Криниці. Представлено книгу Петра Гріора в співавторстві з іншими авторами, зокрема полковника та членом румунської національної асоціації військовозобов’язаних у резерві Ніколає Ніколовичем «Книга скорботи» та книга Дмитра Кирстюка «Закривавлені підсніжники». Обидві книги написані на основі архівних даних та свідчень очевидців цих трагічних подій. 

 Пам’ятаймо ці трагічні подій 1941 року та шануємо пам'ять загиблих! Нехай таких трагічних подій ніколи не повториться в історії жодного народу світу!

Любов Мельничук

1


КОМЕНТАРІ (3)

Книга Петра Кирстюка, а не Дмитра. Петро Семенович Кирстюк - відомий на Буковині журналіст, який живе в селі Кам'янка Глибоцького району.

avatar

В. Козьмик

01 квітня 2017 12:28

Историк Чорней сел в лужу.

avatar

Географик

01 квітня 2017 23:08

Географику, даремно ви так. Помилитися може будь-хто - і ви, і я.

avatar

В. Козьмик

02 квітня 2017 00:35