У Чернівцях представлять інвестиційні паспорти об'єднаних територіальних громад: Василь Гостюк допомагає ОТГ вчитися самостійно заробляти

У Чернівцях представлять інвестиційні паспорти об'єднаних територіальних громад: Василь Гостюк допомагає ОТГ вчитися самостійно заробляти

25.04.2018, 19:20

24 квітня у Чернівецькому відокремленому підрозділі установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за участі заступника голови облдержадміністрації Василя Гостюкавідбувається відео-нарада «Актуальні питання підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів ДФРР та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ».

Вітаючи учасників заходу, Василь Гостюк зазначив, що така зустріч з керівниками ОТГ не перша, і попередньо новоутвореним об'єднаним територіальним громадам Буковини за ініціативи ОДА проведено навчальний семінар, де надано роз'яснення щодо особливостей написання проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. «Наше основне завдання – щоб інфраструктурні проекти відповідали всім вимогам законодавства, а кошти, які на них виділятимуться, були використані ефективно та освоєні в повному обсязі. Нагадаю, що у 2017 році область посіла II місце у рейтингу за обсягами фактичного використання субвенції на формування інфраструктури ОТГ, і не бачу перешкод, які б не дозволили нам цьогоріч стати першими, - наголосив заступник голови облдержадміністрації. -  Громади повинні навчитися не лише використовувати державні кошти, але і самостійно заробляти, використовуючи ресурси, які наявні на їх територіях».

Окрім того, посадовець повідомив, що в четвер, 26 квітня об 11.00, в обласній державній адміністрації буде проведено презентацію інвестиційних паспортів об'єднаних  територіальних громад: «Чернівецька ОДА першою в Україні ініціювала і реалізувала проект з розробки інвестиційних паспортів ОТГ. Сподіваємось, що така позитивна практика пошириться всією державою. Ця інформація стане основою для розробки інвестиційних проектів, залучення інвесторів та в цілому успішного розвитку громад».

У свою чергу директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Віктор Подорожнім вказав присутнім на необхідність комплексного підходу при відборі об'єктів та написанні конкурсних проектів.

Директор Чернівецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Тетяна Татарчук подякувала Василю Гостюку та обласній виконавчій владі за плідне партнерство у інформаційно-просвітницькій роботі щодо процесів децентралізації. «У цей час по всій України проводяться подібні семінари, відбудеться прямий зв'язок з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Такі наради – це можливість представникам ОТГ отримати відповіді на всі питання щодо підготовки інвестиційних проектів».

Після вступної частини, фахівці Департаменту регіонального розвитку детально поінформували присутніх щодо особливостей написання відповідних проектів.

ДОВІДКОВО: 

26 квітня об 11.00 в Чернівецькій обласній державній адміністрації буде проведено презентацію інвестиційних паспортів об'єднаних територіальних громад області

ОДА ініціювала і реалізувала проект з розробки інвестиційних паспортів ОТГ; наведена в них інформація стане основою для розробки інвестиційних проектів, залучення інвесторів та в цілому успішного розвитку громад.

Джерело: bukoda.gov.ua/

1