У Чернівцях сьогодні  європейський проект «Безумний день або одруження Фігаро» у постановці Василя Вовкуна (+ВІДЕО)

У Чернівцях сьогодні європейський проект «Безумний день або одруження Фігаро» у постановці Василя Вовкуна (+ВІДЕО)

28.06.2017, 11:36

28 червня в Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. О.Кобилянської відбудеться презентація європейського проекту у постановці Василя Вовкуна «Безумний день або одруження Фігаро».

Це спільний проект Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької та Львівської національної музичної академії. Його керівник – генеральний директор Львівської опери, режисер, сценарист, культуролог, екс-міністр культури та туризму України Народний артист України Василь Вовкун.

Залишивши музику опери, написану Вольфгангом Амадеєм Моцартом, та лібрето Лоренцо да Понте незмінними, постановочна група максимально втрутилася у класичне дійство на сцені, через пластику (з елементами еротики, зокрема), декорації, костюми, нововведені смисли, зробивши його атракційним і сучасним. 

  Початок о 18.30.

Квитки можна придбати у касах музично-драматичного театру.

ДОВІДКОВО:

До Чернівців приїде генеральний директор-художній керівник Львівської опери, режисер, сценарист, культуролог, екс-міністр культури та туризму України (2007—2010 рр.)   і цьогорічний ювіляр, народний артист України Василь Вовкун.  Сподіваємося, що і у день вистави він зустрінеться з чернівецькою публікою, щоб вклонитися глядачам і сцені, на якій від 1981 до 1989 р. зіграв ролі у виставах «Запитай колись у трав» Я. Стельмаха, «Українські вечорниці» М. Кропивницького та С. Васильченка,  «У неділю рано зілля копала» за О. Кобилянською, «Гнат Приблуда» С. Воробкевича,“Наречена з Імеретії” Д. Колдіашвілі, “Биндюжник і король” І.Бабеля та інших.

1