У Чернівцях посадовець закуповував медичні вироби у фірми, що пов’язана з його дружиною

У Чернівцях посадовець закуповував медичні вироби у фірми, що пов’язана з його дружиною

24.03.2016, 14:09

Коли CorruptUA.org завершив розслідування щодо аптечного бізнесу під комунальним прикриттям в Чернівецькій області, прес-служба прокуратури Чернівецької області оприлюднила повідомленняпро те, що один з керівників комунальної медичної установи “Міська стоматологічна поліклініка” укладав договори з ТзОВ, у взаємовідносинах з яким мав приватні інтереси.

Варто нагадати, що навколо керівництва стоматологічної поліклініки вже більше місяця тривав скандал. В лютому 2016 року головного лікаря цього закладу Володимира Струка даішники запідозрили у керуванні автомобілем у нетверезому стані. Згодом на пленарному засіданні Чернівецької міської ради працівники стоматологічної поліклініки вимагали звільнення директора через його непрофесійну діяльність. Відповідно, 2 березня міський голова Олексій Каспрук припинив дію трудового контракту з головним лікарем комунальної медичної установи “Міська стоматологічна поліклініка”, директором міського територіального медичного об’єднання “Стоматологія” Володимиром Струком.

Читати також Бізнес під комунальним прикриттям: аптеки в чернівецьких поліклініках та лікарнях

Тим часом, відповідно до повідомлення прес-служби прокуратури посадовець (прізвища прокуратура не вказує) передав в оренду належне йому на праві власності приміщення одному із ТзОВ, де працює його дружина. “Незважаючи на наявність приватного інтересу у взаємовідносинах з даним товариством, упродовж 2015 року керівник укладав договори з вказаною фірмою про постачання виробів медичного призначення для Міської стоматологічної поліклініки на загальну суму понад 1 млн. грн., не повідомивши про це Чернівецьку міську раду”, йдеться в повідомленні. Протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, направлено до Шевченківського районного суду м. Чернівці (неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів та прийняття рішення в його умовах).

Переглянувши всі дані щодо закупівель Міської стоматологічної поліклініки на Єдиному порталі публічних фінансів, ми виявили, що найбільше закупівель медзаклад здійснював у Чернівецької філії ТзОВ “МЕДМАРКЕТ РІТЕЙЛ ГРУП” Магазин “МЕДТЕХНІКА”. А саме – на більше ніж 250 тисяч грн., починаючи з жовтня 2015 року по 31 грудня 2015 року.   Інформації про власників чернівецької філії ТзОВ Єдиний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не видає. А от материнська компанія належить дніпропетровцю Сергію Голобородько та мешканці Херсона Вірі Мельник.

Варто зауважити, що в розслідуванні CorruptUA.org про аптеки в комунальних закладах краю йдеться про ТОВ “Медсім”, засновником якого є заступник головного лікаря комунального закладу, де містяться аптеки вказаного ТОВ та в якого цей заклад закуповує ліки. Мало того, стосунок до цієї аптеки не відкидає і сам головний лікар. Також лікарі мають аптечні заклади в медзакладах, де працюють чи працювали. Підприємствам, які мають аптеки в комунальних закладах, відшкодовують мільйони за реалізацію медзасобів за пільговими цінами чи безкоштовно.

Аби не здавалась тенденційною увага прокуратури виключно до Міської стоматологічної поліклініки, звертаємось до правоохоронців, щоб вони перевірили всі медичні заклади, про які йде мова в нашому розслідуванні.

Надія Вірна

http://corruptua.org/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Просто все твари!!!

avatar

Simon

24 березня 2016 15:01