У Чернівцях помітно подорожчали продукти

У Чернівцях помітно подорожчали продукти

06.02.2015, 16:03

Нині на полицях чернівецьких магазинів одразу помітно, як виросли ціни на необхідні продукти харчування.

За словами продавчині міні-маркету, що по вул. Головній, Людмили, ціни помітно зросли на м'ясні, молочні, хлібобулочні вироби тощо.

«Цього року грандіозних подорожчань не було, проте деякі покупці бідкаються, що зросла ціна на алкоголь та тютюн, який піднявся з січня на 5%. Також, зросла ціна на свинину, курятину. Вартість коливається від сорока до п'ятидесяти гривень», - ділиться пані Людмила.

Відтак, подорожчання продуктів відчули також покупці ринку, що на вул..Героїв Майдану (колишня Червоноармійська). Продавці розповідають неохоче, проте споживачі діляться, що ціни – космічні.

«Минулого тижня купувала олію по 17,50 грн., а зараз на ціннику вже 21грн. Овочі та фрукти – це окрема тема, адже мандарини за 30 грн., а ціну на овочі просто не хочеться бачити. Не знаю, хто отримує в Чернівцях заробітню плату в іноземній валюті, але це точно не я. Тепер доводиться на всьому економити, а про розваги взагалі доведеться забути», - каже чернівчанка Алла Борисова.

Тим часом, буковинці позаочі говорять, що готові економити на всьому, головне, аби був мир на території нашої країни.

Матеріл з сайту chv.tv

Довідково:

Під час селекторної наради з керівниками обласних департаментів агропромислового розвитку, яку 20 січня провів міністр аграрної політики України Олексій Павленко було проаналізовано рівень забезпечення регіонів продовольчими зерновими ресурсами та стан посівів озимих культур.

Участь у нараді взяв в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Василь Сандуляк, який поінформував міністра про те, що посів озимих зернових культур під урожай 2015 року в області було розпочато в оптимальні агротехнічні строки. Так, в краї посіяно озимих зернових культур у всіх категоріях господарства на площі 47,3 тис. га. Нині ж триває робота, спрямована на заготівлю засобів захисту рослин; проведено перевірку стану технічної готовності сільськогосподарської техніки та наявності паливно-мастильних матеріалів.

Особливу увагу посадовець приділив питанню забезпечення борошном хлібопекарських підприємств області: «Без зерна Буковина не залишиться. Завдяки співпраці Департаменту агропромислового розвитку з ПАТ «Аграрний фонд» на територію області вже переміщується 300 тонн зерна продовольчої пшениці ІІ класу. Це дасть можливість у повному обсязі забезпечити область борошном до січня 2015 року. Планується надходження ще додаткових 3200 тонн зерна IIкласу, з якого буде змелено необхідну кількість борошна для випікання хліба до серпня поточного року».

1