У Чернівцях помер хворий на Covid-19: Експрес-тест спочатку показав негативний результат

У Чернівцях помер хворий на Covid-19: Експрес-тест спочатку показав негативний результат

30.03.2020, 16:46

У Чернівецькій міській лікарні №1 помер пацієнт, інфікований коронавірусом, який надійшов 25 березня.

Джерело: Чернівецька ОДА 

Деталі: 84-річний чернівчанин із підозрою на COVID-19 потрапив до медичного закладу ввечері 25 березня у важкому стані. Його одразу госпіталізували до реанімаційного відділення. Чоловік перебував на неінвазивній вентиляції легень.

27 березня у хворого підтвердили коронавірус. Зазначається, що допомогу йому надавали відповідно до чинних вимог та протоколів.

 Дослівно: "На жаль, 30 березня недужий помер. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким!".
 
Українська правда
 
Мер Чернівців Олексій Каспрук у прямому ефірі у фейсбук повідомив, що у покійного чернівчанина експрес-тест на коронавірус був негативний, але лабораторні дослідження підтвердили, що у нього був COVID-19.

Пряма мова: “У нас є достатня кількість тестів. Переживати не потрібно – запас є. Але й сподіватися на них не дуже потрібно. Вони мають похибку. Їх краще робити, аніж не робити взагалі, звісно. Але за наявною у мене інформацією, експрес-тест показав негативний результат на коронавірус у покійного чернівчанина. Вже після дослідження у лабораторії діагноз COVID-19 підтвердився.

 Станом на 15:00, 28 березня.

Троє хворих, у яких вчора було зафіксовано COVID-19, перебувають у важкому стані. Вони зараз на кисневій дотації.

Недужі перебувають у Глибоцькій центральній районній лікарні, Чернівецькій міській лікарні №1 та обласній клінічній лікарні.

Стан решти інфікованих коронавірусом буковинців стабільний.
1