У Чернівцях поліція затримала наркоторговця

У Чернівцях поліція затримала наркоторговця

24.03.2020, 13:18

Здійснюючи роботу з протидії наркозлочинності, в рамках кримінального провадження оперативники та слідчі Чернівецького відділу поліції задокументували протиправні дії 39-річного жителя обласного центру. Залучивши спецпідрозділ «КОРД», правоохоронці затримали чоловіка під час чергового збуту лікарського засобу «Subutex», який містить наркотичну речовину «бупренорфін». Поліцейські помістили зловмисника до ізолятора тимчасового тримання. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Також поліцейські провели санкціонований обшук у помешканні затриманого. Співробітники поліції вилучили 77 таблеток «Subutex», 70 таблеток «Трамадол», схожу на амфетамін речовину та інші речові докази, що вказують на причетність чоловіка до торгівлі наркотиками. Усе вилучене правоохоронці направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

 Наразі вирішується питання повідомлення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу. Проводиться досудове розслідування, поліція з’ясовує походження вилучених наркотиків, встановлює обставини злочинної діяльності та можливих спільників затриманого.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1