У Чернівцях поховали ще одного воїна АТО

У Чернівцях поховали ще одного воїна АТО

14.11.2014, 15:33

Чернівчани попрощались із старшим сержантом Андрієм Альошиним

14 листопада у Чернівцях на Центральному кладовищі поховали загиблого на Сході України старшого сержанта Андрія Альошина.

Після того, як колону українських військових обстріляли з "Градів" 13 липня зв'язок із кількома буковинськими військовими зник. Лише з допомогою ДНК-експертизи змогли ідентифікувати тіло загиблого.

- Андрій був справжнім патріотом. Як тільки йому прийшла повістка, він одразу ж пішов у військомат, - говорить товариш загиблого Ярослав Березовський. - Про нього можу сказати лише хороше. Із усіх моїх знайомих Андрій був найщирішою людиною. Завжди людям говорив те, що про них думає. За це його поважали і любили.

- Безглуздо він загинув. Їхню колону послали через ворожу територію на підкріплення оборони луганського аеропорту. Без жодного прикриття. Вони стали зручною мішенню для ворога. Цю колону просто розстріляли з "Градів". Чому наше військове керівництво не могло це передбачити?, - додав Ярослав.

Указом президента України №708/2014 від 8 вересня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", Андрій Альошин нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Фото Ігоря КІРОНДИ

vidido.ua та molbuk.ua

1